Sorodne objave

 

V Moravskih Toplicah je v prijetnem prekmurskem vzdušju 13. in 14. junija 2014 potekala 9. mednarodna znanstvena in strokovna konferenca z naslovom Menedžment in varnost. Konferenca je bil tokrat prvič organizirana v Sloveniji, na njej pa so sodelovali tudi predstavniki slovenske policije.

2

Programski ciklus je sledil že utečenim vsebinam, ki so se osredotočale ne osnovne funkcije menedžmenta in varnosti, poudarek pa je bil med drugim tudi na temi nadzora in varnosti. 

5

Na konferenci je sodelovalo 76 avtorjev iz gospodarskega in javnega sektorja (iz delovnih organizacij, javne uprave, policije, izobraževalnih institucij itn.), ki znanstveno in strokovno delujejo na področju celovitega upravljanja z menedžmentom in varnostjo. Sodelujoči so prihajali iz petih držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Češke.

3

Poleg visokih udeležencev s strokovno znanstvenega področja menedžmenta in varnosti je kot gost konference udeležence pozdravil in nagovoril tudi direktor Policijske uprave Murska Sobota, sicer magister varstvoslovja, Damir Ivančić, ki je udeležencem med drugim zaželel prijetno, predvsem pa varno bivanje v tem delu Slovenije.

4

Na konferenci je s svojim znanstvenim in strokovnim doprinosom sodeloval tudi delavec Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota, magister varnosti, Leon Vedenik, saj je s svojo predhodno angažiranostjo, tako v programskem in organizacijskem odboru konference, pripomogel tudi k temu, da se je konferenca iz dosedanje Hrvaške prvič preselila in organizirala v Sloveniji, in sicer v njenem najbolj vzhodnem delu.

Organizator konference je izdal tudi konferenčni tiskani zbornik, katerega teme in članke si lahko v celoti preberete tudi v centralni knjižnici Ministrstva za notranje zadeve, kakor tudi v Službi direktorja Policijske uprave Murska Sobota.

6

Konferenco so organizirali Evropsko društvo varnostnih inženirjev, Društvo varnostnih inženirjev Ljubljana, Fakulteta za management Univerze na Primorskem in fakulteta za uporabno varnost Univerze Educons iz Srbije.