Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so 9. decembra 2014 na podlagi odredbe preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Murski Soboti opravili dve hišni preiskavi na območju upravne enote Murska Sobota. Odkrili in zasegli so 72 sadik konoplje velikosti od 40 do 60 centimetrov in 0,5 kg že posušenih rastlinskih delcev te rastline.

konoplja

S hišno preiskavo se je potrdil sum policije, da osumljeni goji prepovedano drogo v najeti, sicer prazni, stanovanjskih hiši, v dveh posebej prirejenih prostorih za hidroponično gojenje konoplje. Ob tem, da so policisti zasegli sadike konoplje so osumljenemu zasegli še dva specialna šotora, namenjena gojenju konoplje, termometre, merilce vlage, časovna stikala za vtičnice, ventilatorje, filtre in različna umetna gnojila.

Po končani policijski preiskavi bo osumljeni 35-letnik kazensko ovaden na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika.