Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je 31. marca organizirala delovni posvet s predstavniki medobčinskih redarstev na območju murskosoboške policijske uprave.

IMG 0796

Delovni posvet je vodil višji policijski inšpektor Marjan Misja iz Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota. Navzoča sta bila tudi policijska inšpektorja Boris Žibrat, ki je predstavil skupne aktivnosti za odpravljanje varnostnih problemov v lokalnem okolju, in policijski inšpektor mag. Srečko Šteiner, ki je predstavil izvajanje skupnih meritev hitrosti in druge oblike sodelovanja z redarstvom.

IMG 0799

Tudi letos so vodje redarstev ocenili sodelovanje med policijo  in občinskimi redarstvi kot zelo dobro. Skupna ocena je bila, da je treba nadaljevati s takšnimi oblikami dela. Izpostavili pa so, da se tudi sami srečujejo s kadrovsko problematiko. Spregovorili so tudi o občinskih programih varnosti, ki jih je treba posodobiti.

Na koncu posveta so udeleženci izrazili pripravljenost za spodbujanje sodelovanja tudi v prihodnje, saj imata obe službi skupni cilj, tj. reševanje problemov in izzivov v lokalnem okolju.