Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je v sodelovanju s podjetjem iz Ljutomera, Zdravstvenim domom Gornja Radgona, Prostovoljnim gasilskim društvom Gornja Radgona ter motoklubi Lisjak, Moliboga, Jezerski duhovi in Samorog v nedeljo, 19. aprila 2015, na Meleh pripravila preventivni projekt z naslovom Trening varne vožnje za motoriste.

DSC 0849.zm

Policisti so na poligonu prikazali različne prvine varne vožnje, in sicer skozi vaje, kot so slalom, zaviranje, izogibanje oviram in osmica.


Projekt je bil namenjen tako članom omenjenih motorističnih klubov kakor tudi drugim motoristom, namen dogodka pa je bil, da motoristi pridobijo teoretično in praktično znanje pred začetkom motoristične sezone. Prireditve se je v lepem sončnem vremenu udeležilo okoli 150 motoristov.

Teoretični del je zajemal krajšo predstavitev prometne varnosti motoristov v Pomurju, nasvete za varno vožnjo (oprema, vzdrževanje in priprava motorja, psihofizično stanje) ter opozorila na najpogostejše nevarnosti in napake, ki botrujejo nesrečam. Gasilci so prikazali tehnično reševanje ponesrečenca, ukleščenega v osebnem avtomobilu, reševalci pa so prisotne poučili, kako se sname čelada ponesrečenemu motoristu in kako se izvaja oživljanje s pomočjo AED defibrilatorja in brez njega.

DSC 0773.zm

Svoje delo so predstavili tudi gasilci.


Praktični del usposabljanja so na poligonu pripravili policisti motoristi Postaje prometne policije Murska Sobota. Prikazali so različne prvine, kot so slalom, zaviranje, izogibanje oviram in osmica.

DSC 0012.zm

Na poligonu so svoje spretnosti preizkusili tudi najmlajši obiskovalci.


Poligon so v velikem številu preizkusili tudi motoristi, na koncu pa je sledila še krajša kondicijska vožnja s poudarkom na pravilni vožnji v koloni.


Motoristi, vabljeni tudi na ostale delavnice!