Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci smo skupaj z Društvom prva medicinska pomoč Rogašovci 26. aprila 2015 organizirali preventivno prireditev Policijska izkušnja kot nasvet.

P4260063.zm

Motoristi, vabljeni tudi na druge delavnice po vsej Sloveniji!


Namen prireditve je bil opozoriti voznike enoslednih motornih vozil z območja Goričkega ob začetku motoristične sezone na vse posebnosti in nevarnosti, ki lahko vplivajo na varno vožnjo v cestnem prometu. Vse zato, da bi, tudi s takšnimi oblikami sodelovanja, zagotavljali dobro prometno varnost na naših cestah. Skupno druženje je obsegalo teoretično predavanje inšpektorja za cestni promet Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota, ki je skozi praktične izkušnje predstavil posebnosti, ki se pojavljajo pri vožnji z enoslednimi vozili.   

P4260066.zm

Udeleženci so pod vodstvom policistov inštruktorjev varne vožnje na poligonu preizkusili različne vaje, ki so bile načrtovane kot simulacija vožnje v cestnem prometu z nekaterimi pastmi.

P4260067.zm

Po opravljenem teoretičnem delu smo s prijetnim druženjem nadaljevali, zapeljali smo se v Sv. Jurij, kjer sta člana Društva prva medicinska pomoč Rogašovci zbranim prikazala pravilno snemanje čelade ponesrečenemu motoristu in postopek oživljanja ter predstavila nekaj prvih najnujnejših ukrepov pri nesrečah s telesnimi poškodbami.

P4260073.zm

Nasveti za večjo varnost motoristov