Sorodne objave

 

Na razstavi motorjev, ki jo je 6. februarja 2010, ob slovenskem kulturnem prazniku v Lendavi pripravil tamkajšnji motoristični klub Lindau, so s preventivnimi aktivnostmi sodelovali tudi policisti Policijske postaje Lendava in policijski inšpektorji iz Policijske uprave Murska Sobota.

DSC 0323

Obiskovalci so si lahko poleg jeklenih konjičkov ogledali preventivne videoposnetke na temo varnosti motoristov in drugih udeležencev v cestnem prometu ter posnetke hujših kršitev cestnoprometnih predpisov, ki so jih zabeležile policijske kamere po vsej Sloveniji. Razdelili smo jim različno preventivno gradivo, veliko zanimanja med obiskovalci pa je bilo tudi za preizkus posebnih očal, ki simulirajo različne stopnje alkoholiziranosti  in vpliv psihoaktivnih snovi na človeški organizem.

Obisk prireditve je bil kljub neprijaznemu in hladnemu vremenu izjemen, saj si je razstavo in spremljevalni program ogledalo okoli tisoč ljudi. Upamo, da bo tolikšen obisk prispeval tudi k večji prometni kulturi na pomurskih cestah.

Na prireditvi smo razstavili tudi službeno motorno kolo Postaje prometne policije Murska Sobota.

DSC 0832

Z motorjem Yamaha FJR 1300 je policijski inšpektor Boris Žibrat "odprl" novo motoristično sezono. Medtem ko so člani kluba svoje motorje na razstavo pripeljali s kombiji in prikolicami, se je sam iz Murske Sobote pri samo 5 stopinjah Celzija pripeljal na dveh kolesih. Pri tem je bil deležen mnogih začudenih pogledov, še bolj pa so se občani čudili naslednji dan, po prireditvi, ko je motorno kolo do bližnje policijske postaje odpeljal pri - 2 stopinjah Celzija, in to med sneženjem. Še en dokaz, da za prave motoriste ni zime …