Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Murska Sobota smo v soboto, 9. maja 2015, obiskovalcem prireditve Dan reke Mure predstavili svojo dejavnost in opremo. Na ogled smo postavili motorni čoln, motorno kolo in opremo za vzdrževanje javnega red in miru ter opremo za nadzor prometa.

Mura je postala v zadnjih letih s turističnega in športnega vidika precej privlačna za različna plovila, v preteklosti pa so se zaradi tega že dogajale tudi nesreče. Zato so bile naše aktivnosti namenjene predvsem osveščanju obiskovalcev glede varne plovbe po tej reki (in drugih celinskih vodah), v skladu z zakonodajo s tega področja.

P1030587.zm

V ta namen smo na prireditev povabili inšpektorja za plovbo po celinskih vodah Jožeta Klemenčiča iz Uprave RS za pomorstvo. Obiskovalcem smo tako predstavili pristojnosti in pooblastila policije ter pomorske inšpekcije, pogoje za varno plovbo z vidika opreme plovil, usposobljenost voditeljev čolnov in uporabo osebne varovalne opreme. Gledalcem smo prikazali tudi, kako policisti v praksi izvedemo kontrolo plovila in posadke. Ob tem smo jih še podučili, da lahko policisti tudi na plovilih ugotavljamo stopnjo alkoholiziranosti in da je dovoljena stopnja alkohola enaka tisti, ki velja za voznike v cestnem prometu. Za opisano temo so obiskovalci pokazali precejšnje zanimanje. 

P1030588.zm