Sorodne objave

 

V okviru praznovanja dneva policije smo 16. junija 2015 organizirali dan odprtih vrat Policijske uprave Murska Sobota, na slovesnosti 18. junija pa najzaslužnejšim delavcem uprave podelili priznanja.

IMG 0007.zma

 Odprtje se je začelo z uvodnim pozdravom direktorja Damirja Ivančića, mag., in predstavitvijo poslikane stene na garaži uprave. Na prireditev, ki je potekala v prostorih in okolici policijske uprave, policijske postaje in postaje prometne policije, smo povabili tudi zunanjo javnost. Obiskovalcem smo predstavili svoje delo, opremo in prostore.

 

Z različnimi vsebinami so se predstavile vse službe policijske uprave in policijske postaje. Med drugim so se obiskovalci seznanili z delom policistov operativno-komunikacijskega centra in interventno številko policije 113, si ogledali spretnostno vožnjo z motorji na poligonu in simulator vožnje z motornim kolesom, delo s službenimi psi, posebno enoto policije, kriminalistično obdelavo oseb, fotografiranje in jemanje prstnih odtisov, t. i. šengenbus in policiste kolesarje. Na Policijski postaji Murska Sobota si je bilo mogoče ogledati prostore za pridržanje in razgovore, v telovadnici pa, kako policisti vadijo samoobrambo. Prireditev je obiskalo več kot 350 obiskovalcev, predvsem mlajših iz vzgojno-izobraževalnih ustanov. Otroci so ob tej priložnosti poslikali tudi pločnike med policijsko postajo in policijsko upravo. Ves čas je za prijetno vzdušje med otroki skrbela nepogrešljiva maskota, policist Leon.

Ob dnevu policije se je 140 zaposlenih in upokojenih delavcev murskosoboške uprave udeležilo tudi pohoda v spomin na sodelavce, umrle v lanski prometni nesreči.

Na slovesnosti 18. junija 2015, s katero smo zaposleni na PU Murska Sobota obeležili dan policije, pa smo najzaslužnejšim delavcem uprave podelili priznanja policije. V dvorani murskosoboškega gledališča Park so udeležence - predstavnike tujih varnostnih organov, institucij, verskih in stanovskih združenj, aktivne in upokojene delavce policije ter zunanjo javnost nagovorili namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, direktor policijske uprave Damir Ivančić in tudi gostitelj prireditve, župan mestne občine dr. Aleksander Jevšek.

IMG 1728.zm

Direktor policijske uprave se je v pozdravnem nagovoru najprej z minuto molka spomnil v lanski prometni nesreči umrlih sodelavcev. Nato je dejal, da z dnevom policije obeležujemo tudi uspehe, ki sta jih slovenska in pomurska policija nanizali v dobrih dveh desetletjih: "V veliko zadovoljstvo mi je, da za varnost Pomurcev, po oceni kritikov, zelo dobro skrbimo. Je pa res, da izjemni rezultati nikakor ne pridejo sami od sebe. Zanje so potrebni izjemni delavci, ki pa jih pomurska policijska uprava vsekakor ima. Seveda se je delo policije še dodatno izboljšalo z dobrim sodelovanjem z vsemi tako notranjimi kot zunanjimi posamezniki in subjekti. Kot primer lahko navedem dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo in mediji, vsemi stanovskimi združenji, ki delujejo v okviru policijske uprave, našimi upokojenci ter tujimi varnostnimi organi."

"Da navedeno niso samo besede, ampak resnična dejstva, v prvi vrsti pričajo izjemni operativni dosežki in visoka stopnja varnosti," je še poudaril Ivančić in dodal: "Ne moremo, da ne bi omenili v preteklem letu na več kot 300 straneh izdano publikacijo Zgodovina pomurske policije in orožništva, s katero smo pomursko policijo umestili na zgodovinski zemljevid. Izdani publikaciji smo letos še dodali film o delu in poslanstvu pomurske policije ter s poslikavo na dvorišču policijske uprave še enkrat poudarili slogan naše institucije: delo policije med in z ljudmi."

Na slovesnosti smo podelili priznanja policije za dolgoletno delo, bronasti znak za sodelovanje ter bronasti in srebrni ščit.