Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je 9. marca 2010 organizirala delovno srečanje s predstavniki območnega urada Veterinarske uprave RS, Veterinarije Murska Sobota ter Zveze lovskih družin Prekmurja in Prlekije.

Iz policijske uprave so se srečanja poleg direktorja udeležili tudi starešine in predstavniki policijskih enot na tem območju. Direktor PU Murska Sobota Drago Ribaš in vodja Sektorja uniformirane policije Slavko Škerlak sta v uvodu pozdravila udeležence in jim predstavila namen delovnega srečanja.

IMG 2530

Vodja Sektorja uniformirane policije na PU Murska Sobota Slavko Škerlak, vodja oddelka za splošne policijske naloge Marjan Misja, policijski inšpektor Boris Rakuša in vodja enote vodnikov službenih psov Drago Kocbek na srečanju v Murski Soboti

IMG 2535

Predsednik Zveze lovskih družin Prlekije Anton Holc, predsednik Zveze lovskih družin Prekmurja Arpad Köveš, predstavnik Veterinarije Murska sobota Marjan Ivan Krčmar, direktorica območnega urada VURS-a v Murski Soboti Xena Cukrov Novak in Janez Vöröš ter komandirji, pomočniki komandirjev in predstavniki policijskih enot na območju PU Murska Sobota


Vodja oddelka za splošne policijske naloge Marjan Misja, policijski inšpektor Boris Rakuša in vodja enote vodnikov službenih psov Drago Kocbek so na srečanju predstavili teme, ki so se nanašale na Zakon o zaščiti živali (problematika nevarnih psov, dostop do registra VURS-a, zaščita živali …) ter obveščanje policije o ugrizih psov in povoženju živali. Pri predstavitvi sta sodelovala tudi gosta: direktorica območnega urada VURS-a v Murski Soboti Xena Cukrov Novak in Janez Vöröš, ki sta predstavila določbe Zakona o zaščiti živali in centralni register psov. Udeleženci delovnega srečanja so se dogovorili tudi o nadaljnjem medsebojnem sodelovanju in obveščanju.