Sorodne objave

 

Na povabilo madžarskih kolegov iz Glavne policijske kapetanije Zala smo se predstavniki Policijske uprave Murska Sobota udeležili treninga varne vožnje, ki sta ga  v Zalaegersegu na Madžarskem organizirala tamkajšnja društvo motoristov Zalai-56-os in komisija za preprečevanje prometnih nesreč.

foto5

Ta program so naši madžarski kolegi uspešno izvedli že lani. Tudi letos so vanj vključili različne tehnike vožnje, kondicijsko vožnjo, spretnostno vožnjo, v kateri so se lahko preizkusili motoristi, prvo pomoč in različne tematske sklope s področja preprečevanja nesreč in kriminalitete.

foto1

Iz PU Murska Sobota smo na treningu varne vožnje 18. aprila 2010 sodelovali policijski inšpektor iz Sektorja uniformirane policije ter komandir, pomočnik komandirja in vodja izmene s Postaje prometne policije Murska Sobota.


Zjutraj smo se udeležili otvoritve, nato pa treninga varne vožnje na poligonu. Med vožnjo so nas z zanimanjem spremljali tudi madžarski mediji in številni obiskovalci prireditve.

foto6

Sledila je kondicijska vožnja v manjših skupinah po okolici, do turističnega središča Heviz in nazaj. Vožnja je zajemala tudi tri vmesne postanke na delovnih točkah. Po vrnitvi na prireditveni prostor, kjer se je popoldne zbralo več kot 150 motoristov, je bila na vrsti še spretnostna vožnja z motornim kolesom na poligonu. Ob slovesu so se nam gostitelji zahvalili za udeležbo in nas povabili k sodelovanju tudi prihodnje leto.