Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je v sodelovanju s tamkajšnjo postajo prometne policije in pomurskimi moto klubi 29. februarja 2016 organizirala tradicionalno srečanje pred pričetkom nove motoristične sezone. Sestanka so se poleg 26 predstavnikov največjih pomurskih moto klubov udeležili tudi pomočniki komandirjev območnih policijskih enot, izkušena policista motorista iz postaje prometne policije, predstavnik Cestnega podjetja Murska Sobota in vodja avtošole Nomad.

Policijska inšpektorja mag. Srečko Šteiner in Boris Žibrat iz Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota sta udeležencem na kratko predstavila stanje prometne varnosti v zadnjih petih letih, s poudarkom na lanskem letu, ko sta na pomurskih cestah umrla dva motorista.

P1030792.zm

V nadaljevanju je udeležencem razmere glede prometne infrastrukture in tekočega vzdrževanja cest predstavil tudi predstavnika cestnega podjetja, zadolženega za vzdrževanje državnih cest v pomurski regiji. Kot že lani je udeležencem obljubil, da bodo še pred pričetkom sezone poskrbeli za pravočasno odstranitev posipnega materiala, ki na voziščih ostane kot posledica zimskega vzdrževanja cest. Ponovno je tudi pozval prisotne, naj posredujejo svoje pobude za izboljšanje prometne infrastrukture in odpravo nepravilnosti.

V skladu z lanskim predlogom predstavnika Moto kluba Kamagot iz Radencev se je letos srečanja udeležil tudi vodja avtošole Nomad, ki se je zavezal, da bo predstavnike ostalih avtošol na sestankih pozval, naj kandidate bolj opozarjajo na upoštevanje šibkejših udeležence v prometu. Prisluhnili smo tudi ideji o snemanju videospota in izvedbi preventivne akcije, ki bi voznike dvoslednih vozil opozarjala na tolerantnejši odnos do motoristov.

P1030793.zm

Na koncu srečanja je bil sprejet še dogovor o nadaljnjem sodelovanju in izvajanju preventivnih aktivnosti, v skladu z dobro utečeno prakso v zadnjih letih.