Sorodne objave

 

Ob 15. maju, svetovnem dnevu družine, je na več kot 200 lokacijah po Sloveniji potekala prireditev Šport špas - III. dan druženja in gibanja vseh generacij, tudi v Murski Soboti. Prireditvi se je pridružil Vrtec Murska Sobota, za spremljajoče aktivnosti na nogometnem igršču na Pušči pa smo poleg gasilcev, reševalce in vojakov poskrbeli tudi soboški policisti. Namen prireditve je bil druženje in gibanje ter skrb za zdravje in okoljevarstvo.

Že zjutraj smo se zbrali na zbirnih mestih: pred enotama Miške in Urška, Centrom poklicnih šol, NC Maximusom, Telovadnim društvom Partizan in medgeneracijskim centrom Hiša Sadeži družbe in krenili proti nogometnemu igrišču na Pušči.

DSC 0420

Organizatorji so pripravili kulturni in zabavni program, policisti Policijske uprave Murska Sobota pa smo se predstavili s preventivnimi aktivnostmi. Pod geslom Bodi previden! smo udeležence opozarjali pomen vidnosti in previdnosti pešcev v cestnem prometu. 

DSC 0496

Nevarnosti, ki prežijo nad pešci, smo prikazali tudi bolj nazorno. V zaigrani prometni nesreči smo gledalcem pokazali, kako poteka zavarovanje kraja prometne nesreče, reševanje in zdravniška pomoč ranjeni peški. Pri prikazu smo sodelovali reševalci iz Zdravstvenega doma Murska Sobota, gasilci iz Gasilskega društva Murska Sobota in Prostovoljnega gasilskega društva Pušča ter policisti PU Murska Sobota.

DSC 0547

Za sodelovanje se vsem akterjem in gledalcem najlepše zahvaljujemo, predvsem Urški, ki je zelo dobro odigrala poškodovano peško.

DSC 0598

DSC 0426