Sorodne objave

 

Hrvaški kolegi iz oddelka za prometno varnost na Policijski upravi Medžimurska so nas v maju povabili k sodelovanju na preventivni prireditvi za motoriste, ki so jo skupaj z reševalci nujne medicinske pomoči, gasilci in tamkajšnjim svetom za preventivo v cestnem prometu organizirali na poligonu avtokluba v Čakovcu na Hrvaškem. Njihovemu povabilu smo se v Policijski upravi Murska Sobota z veseljem odzvali.

IMG 4455

 Na prireditvi smo sodelovali tudi policisti prometniki iz Slovenije, in sicer inšpektorja v Sektorju uniformirane policije na PU Murska Sobota Srečko Šteiner in Daniel Kleindienst, komandir Postaje prometne policije Murska Sobota Mojmir Zelko in njegov pomočnik Manfred Kepe. S hrvaškimi kolegi prometniki smo si izmenjali izkušnje na področju preventive in varnosti v cestnem prometu.

DSCF0279

 Prišli so tudi člani vseh motorističnih klubov z območja PU Medžimurska


Predstavniki nujne medicinske pomoči so udeležencem prikazali nudenje prve pomoči motoristu na kraju prometne nesreče, gasilci so izvedli prikaz reševanja ponesrečencev iz osebnega avtomobila, policisti pa varno vožnjo z motornim kolesom. Policisti PU Međimurska so na posebnem poligonu prikazali varno vožnjo z motornim kolesom, sodelovali pa so lahko tudi drugi povabljeni motoristi.