Sorodne objave

 

V počastitev dneva Slovenske vojske je Vojašnica Murska Sobota v soboto, 14. maja 2016, odprla svoja vrata za obiskovalce. Letos so k sodelovanju povabili različne vojaške enote in službe s področja zaščite in reševanja ter jim tako dali priložnost, da širši javnosti predstavijo svojo dejavnost in opremo. Predstavili smo se tudi policisti Policijske uprave Murska Sobota.

P1030977.zmPostaja prometne policije Murska Sobota je predstavila opremo za nadzor prometa: vozilo z videonadzornim sistemom Provida in laserski merilnik hitrosti, policijska postaja za izravnalne ukrepe t. i. schengenbus z vso opremo za preverjanje pristnosti dokumentov, odkrivanje ponaredkov in različne testerje ter opremo policista, pripadnika posebne policijske enote.

P1030981.zm

Sektor kriminalistične policije PU Murska Sobota je predstavil ogledno kombinirano vozilo za izvajanje forenzičnih aktivnosti na terenu. Kriminalistični tehnik je imel ves čas prireditve ogromno dela z daktiloskopiranjem mladih nadebudnežev - bodočih detektivov.

P1030962.zm

Največje zanimanje sta požela službeni pes Pino in njegov vodnik iz Enote vodnikov službenih psov Murska Sobota, ki sta obiskovalcem prikazala vaje iz poslušnosti ter kontrole ugriza.

P1040004.zm

P1040006.zm

Policisti smo si med drugim ogledali tudi predstavitve svojih kolegov iz partnerskih služb: kolegi iz Slovenske vojske so opravljali prevoze obiskovalcev z oklepniki 8 x 8 in 6 x 6, gasilci pa so obiskovalce dvigovali na višino 42 metrov z najsodobnejšo hidravlično gasilsko lestvijo.