Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Murska Sobota smo letos nadaljevali lanskoletni projekt Varni na kolesu in pripravili zloženko za varno udeležbo kolesarjev v prometu. Zloženko smo predstavili tudi na osnovnih šolah.

V dogovoru z vodstvi posameznih osnovnih šol so se v maju tam izvajale kolesarske delavnice. Prvošolci, ki pravkar končujejo 1. razred in so že dopolnili 6. let starosti, lahko v skladu z veljavno zakonodajo začnejo kolesariti v javnem prometu, seveda v spremstvu polnoletne osebe.

IMG 0126.zmDelavnice so potekale v obliki predavanj in podajanja nasvetov o varni udeležbi kolesarjev v prometu, o potrebni opremi in najpogostejših nevarnostih. Otroci so preizkusili svoje spretnosti tudi na poligonu.

IMG 0129.zmZaradi dobrega sodelovanja s pomurskimi osnovnimi šolami je bil projekt Varni na kolesu nadgrajen še z magnetkom s podobo medvedka policista. »Na tak način poskušamo prometno varnost še bolj približati otrokom,« je poudaril direktor uprave Damir Ivančić, mag., ki se je domislil projekta z magnetki.

IMG 0138.zmIMG 0153.zm

Na upravi smo se v sodelovanju s Policijsko postajo Murska Sobota odločili, da bomo magnetke podarili prvošolcem na vseh treh murskosoboških osnovnih šolah. Tako so prvošolci ob koncu delavnice poleg zloženke z nasveti za varno kolesarjenje prejeli tudi magnetke s podobo medvedka policista.

magnetek

Magnetke, ki jih bodo policisti po vsej Sloveniji uporabljali pri preventivnih dejavnostih, so izdelali v centru Sonček v Murski Soboti.