Sorodne objave

 

Policijska postaja Lendava je 3. junija 2016 organizirala dan odprtih vrat. Tamkajšnji policisti so javnosti predstavili svoje delo, prostore in opremo, ki jo uporabljajo pri opravljanju policijskih nalog. Obiskalo nas je okoli 200 obiskovalcev, predvsem mlajših iz vzgojno-izobraževalnih ustanov.

IMG 0057.zm

Dogodka se je udeležil vrhunski športnik Mitja Petkovšek, sicer zaposlen v policiji, ki je v telovadnici postaje prikazal zahtevne telovadne vaje, otroci pa so z veseljem potipali tudi njegove mišice. V telovadnici so policisti obiskovalce seznanili s tehnikami samoobrambe in uporabo prisilnih sredstev, vodnik službenega psa iz enote vodnikov službenih psov pa je s psom prikazal iskanje prepovedane droge. Poklic policista glasbenika je predstavil kvintet Policijskega orkestra.

IMG 0191.zm

IMG 0238.zmPredvsem otrokom sta bila zanimiva službena konja in policista konjenika iz Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor.

IMG 0256.zm

Obiskovalci so si lahko ogledali t. i. schengenbus, ki ga pri delu uporabljajo policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe, na razstavnem prostoru sta bila prisotna tudi policista motorista in prometniki z vozilom Provida iz Postaje prometne policije Murska Sobota. Ni manjkal niti policijski helikopter, ki je preletel prizorišče.

IMG 0015.zm Kakšen je bil poklic nekdanjega miličnika, je obiskovalcem nazorno pojasnjeval upokojeni policist Štefan Abraham, ki je na ogled postavil vozilo milice ter miličnika z radarjem. Ves čas je za prijetno vzdušje med otroki skrbela maskota, policist Leon.

IMG 0050.zm

Organizacija dneva odprtih vrat je naletela na zelo pozitiven odziv zunanje javnosti.