Sorodne objave

 

V Križevcih pri Ljutomeru je 4. junija 2016 potekalo XXII. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki so se ga udeležile tudi ekipe iz Madžarske in Hrvaške.

Na povabilo organizatorjev so se preverjanja udeležili predstavniki Policijske uprave Murska Sobota, in sicer policisti Policijske postaje Ljutomer, policist motorist iz postaje prometne policije in vodnik službenega psa iz enote vodnikov službenih psov.

DSCN4523.zm

Sodelujočim ekipam, gostom in gledalcem so policisti predstavili svojo dejavnost in vlogo policije pri zaščiti in reševanju, na razstavnem prostoru je bil na ogled del opreme, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu. Policija je pripravila tudi spretnostno tekmovanje, ki je bilo "obvezno" za vse sodelujoče ekipe. Tekmovalci so si morali nadeti očala za simuliranje alkoholiziranosti, prehoditi določeno razdaljo in s puščico za pikado zadeti tarčo. Sporočilo igre je bilo: Ne sedaj za volan, če še tarče ne moreš zadeti!

DSCN0380.zm

Igra je pritegnila veliko pozornosti, v njej se niso preizkusili le tekmovalci, temveč tudi gledalci, med njimi sta bila župan občine Križevci pri Ljutomeru mag. Branko Belec in domači župnik Štefan Vinkovič.

01.zajeta

 Na tekmovanju je zmagala ekipa Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona, za njo pa so se uvrstile ekipe civilne zaščite občine Ljutomer in Doma Lukavci.