Sorodne objave

 

Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so v minulem tednu uspešno zaključili obsežno preiskavo s področja prepovedanih drog, ki so jo začeli že avgusta lani, in 17. junija k preiskovalnemu sodniku privedli 12 osumljencev, ki naj bi na širšem območju Slovenije na drobno preprodajali različno drogo: konopljo, kokain, amfetamine, exstazy, LSD itd.

Preiskavo je na včerajšnji novinarski konferenci podrobneje predstavil vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Murska Sobota Bojan Rous.


Zvočni posnetek izjave Bojana Rousa (mp3) 


Rous je povedal je, da so kriminalisti že od avgusta 2015 preiskovali več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po I. in III. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) in več kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog po I. odstavku 187. člena KZ-1.

Preiskovali so tri hudodelske združbe, ki so bile dobro organizirane, ki so delovale dolgoročno in kontinuirano izvrševale kazniva dejanja s področja delikvence prepovedanih drog. V navedenem obdobju je bilo storjenih več kot 100 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Organizacija preprodaje je potekala od treh večjih dobaviteljev preko treh organizatorjev preprodaje na drobno do več uličnih preprodajalcev. Skupaj je bilo osumljenih 24 oseb, starih med 22 in 47 let.

kokain

16. junija 2016 so policisti in kriminalisti opravili 19 hišnih preiskav na različnih lokacijah, in sicer 13 na območju PU Murska Sobota, eno na območju PU Maribor, eno na območju PU Celje in štiri na območju PU Ljubljana. Naslednji dan so 12 osumljencev privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za 11 oseb odredil pripor, za eno pa hišni pripor.

Večina osumljenih je bila že predkaznovanih za omenjena kazniva dejanja. Za eno osebo je bilo razpisano iskanje; prijeta je bila včeraj, 21. junija, danes pa bo po besedah Bojana Rousa privedena k preiskovalnemu sodniku.

FOT82B6 2

 Med preiskavo, vključno s hišnimi preiskavami, so policisti zasegli 5 kg prepovedane konoplje (skunk), 220 g kokaina, 20 g amfetamina, nekaj tablet exstazija, nekaj LSD-ja in pištolo kalibra 7,65. Vrednost zasežene prepovedane droge pri prodaji na drobno bi znašala okrog 70.000 evrov.

20160615 150830