Sorodne objave

 

Letošnji dan policije smo zaposleni na Policijski upravi Murska Sobota praznovali 23. junija 2016 v Murskih Petrovcih, kjer "domuje" enota vodnikov službenih psov.

Točno opoldne se je začela slovesnost s podelitvijo priznanj, ki jo je popestril kvartet Policijskega orkestra.

IMG 0027

Direktor policijske uprave Damir Ivančić, mag., se je v pozdravnem nagovoru spomnil umrlih sodelavcev v prometni nesreči leta 2014. Dejal je, da z dnevom policije obeležujemo tudi uspehe, ki sta jih slovenska in pomurska policija nanizali v dobrih dveh desetletjih.


»Danes živimo v zapleteni in hitro se spreminjajoči družbi. Slednja je prežeta s številnimi tveganji in neznankami, zato pred vse nas postavlja veliko izzivov, še posebej, ko gre za varnost in skupno dobro. Zato vem, kako težka je lahko naša služba. Slednje nedvomno potrjuje dejstvo, da se je delo policista in kriminalista v zadnjih letih v velikem obsegu spremenilo. Vse več je zahtevnih in nevarnih nalog, posledično pa sta vse večji tudi izpostavljenost in odgovornost pri sprejemanju odločitev. Da je res tako, kaže tudi nedeljski dogodek, ko sta bila napadena policist in policijska postaja v Lendavi,« je poudaril direktor Ivančić, mag.

IMG 0026

Poleg predstavnikov tujih varnostnih organov, zunanjih institucij, verskih in stanovskih združenj, aktivnih ter upokojenih delavcev policije in zunanje javnosti se je slovesnosti udeležil tudi vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

IMG 0043

Na slovesnosti so bila podeljena priznanja policije za dolgoletno delo, bronasti znak za sodelovanje ter bronasti, srebrni in zlati ščit.


Bronasti znak policije za sodelovanje so prejeli: Josef Taschner, Andreas Edelsbrunner, dr. Alexander Majcan, Avtobusni promet Murska Sobota, d. d., Anton Holc, Martin Smodiš, občina Lendava in občina Gornja Radgona.

Bronasti ščit policije so prejeli: Aleš Cotič, Robert Car, Štefan Bukvič, Marjan Vutek, Štefan Bernjak, Ksenija Miholič, Dejan Kardoš, Denis Gjerkeš, Robert Göncz, Peter Vrbnjak, Matej Zorman, Tonček Pintarič, Boris Semenič, Sašo Ferenček, Darko Bolkovič, Bogomir Breskoč, Romana Serec, Sebastjan Viher, Aleš Lutar, Igor Majerič, Ines Pohovnikar, Miran Štrakl, Jernej Perša, Bojan Nemet in Bojan Legen.

Srebrni ščit policije so prejeli: Silva Bedek, Jasna Feher in Viljem Trplan. Zlati ščit policije pa je prejel Marjan Misja.

IMG 0154

 Policisti enote vodnikov službenih psov, posebne policijske enote in mobilnega kriminalističnega oddelka so ob koncu slovesnosti prikazali nekaj primerov policijskega dela.

Letošnji praznik policije pa je še posebej slovesen, saj obeležujemo 25-letnico Policije v samostojni Sloveniji.

01 25letPolicijeNa spletnem mestu Slovenska policija, vedno za ljudi si lahko ogledate tudi druge vsebine, povezane z obeleževanjem tega jubileja.

<br<