Sorodne objave

 

V petek, 9. septembra 2016, je Policijska uprava Murska Sobota, v sodelovanju s murskosoboško srednjo ekonomsko šolo, pripravila preventivni projekt s poudarkom na hitrosti in varnosti v cestnem prometu. K sodelovanju je povabila tudi najuspešnejšega slovenskega akrobatskega pilota Petra Podlunška.

Mag. Srečko Šteiner, policijski inšpektor iz Sektorja uniformirane policije PU MS, je v prostorih šole izvedel predavanje, na katerem je predstavil prometno varnost na območju Pomurja, s poudarkom na hitrosti. Izpostavil je, da je namen dogodka, da mlade, ki že imajo vozniško dovoljenje ali pa so v fazi pridobivanja le-tega, seznanijo s kazalci prometne varnosti na tem območju ter jih opozorijo na varnost v prometu.

IMG 0138.zm

Statistični podatki kažejo, da se na pomurskih cestah vsaka šesta prometna nesreča zgodi zaradi neprilagojene hitrosti. Skozi slikovno gradivo je mag. Šreiner mladim prikazal različne primere napak, ki jih delamo udeleženci v cestnem prometu, in jih pozval k previdni, zbrani in strpni vožnji. Dijakom je podal koristne nasvete glede varnosti v prometu ter jih hkrati opozoril, da policisti v zadnjem času opažajo, da se veliko nesreč zgodi tudi kot posledica telefoniranja med vožnjo.

Njegovo predavanje je s koristnimi nasveti podkrepil tudi Peter Podlunšek, akrobatski pilot, ki je dijake pozval, naj vozijo premišljeno. Čeprav je res, da je sam v zraku izpostavljen vratolomnim hitrostim, tudi do 400 km na uro, a kljub temu, da ljubi hitrost, ta nikakor ne sodi na cesto; na cesti je vedno varnost na prvem mestu. Zato so na cestah omejitve, ki jih je treba spoštovati, da bodo vsi udeleženci uživali v varni vožnji.

IMG 0143.zm

Darko Petrijan, ravnatelj Srednje ekonomske šole Murska Sobota se je v svojem razmišljanju pridružil obema govorcema. Poudaril je, da so predavanja o varnostni tematiki vsekakor zelo poučna in več kot primerna za dijake, ki kot udeleženci vstopajo v cestni promet.

IMG 0133.zm

IMG 0159.zm

IMG 0164.zm