Sorodne objave

 

Varnost je cenjena dobrina. Zavedajoč se pomembnosti zagotavljanja varnosti v lokalnih skupnostih je Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru skupaj z Mestno občino Murska Sobota in Policijsko uprava Murska Sobota v torek, 29. novembra 2016, v Murski Soboti organizirala II. nacionalno konferenco o varnosti v lokalnih skupnostih.

a2

Zvočni posnetek nagovora Marjana Fanka (mp3)  

"V policiji delo v skupnosti vsekakor postavljamo na prvo mesto kot prioriteto, saj je sodelovanje z državljani ključno za uspešnost našega dela," je poudaril Marjan Fank, generalni direktor policije.

Pobuda za konferenco je nastala v okviru raziskovalnega dela programske skupine Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru in njenega preteklega sodelovanja na področju zagotavljanja varnosti v urbanih okoljih.

Zvočni posnetek nagovora Gorazda Meška (mp3)  

posvet policija16-07

Namen konference je bil premostiti prepad med teorijo in prakso ter identificirati in začeti reševati probleme doseganja učinkovite varnosti v lokalnih skupnostih. Namenjena je bila vsem pristojnim službam in posameznikom, ki se na kakršen koli način srečujejo z varnostnimi izzivi in si želijo implementirati teoretična spoznanja v prakso.

Konference so se poleg predstavnikov policije in drugih institucij udeležili tudi predstavniki hrvaške in madžarske policije, ki so predstavili svoje delo in izkušnje na tem področju.

posvet policija16-12

Kot je povedal župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, si je varnost v lokalni skupnosti nekoliko drugače predstavljal pred leti, kot policist in kriminalist. Sedaj pa kot župan varnost še bolj ceni in razume v širšem smislu.

Zvočni posnetek nagovora Aleksandra Jevška (mp3)  


"Slovenija je poznana v svetu kot ena najbolj varnih držav, na kar smo lahko še kako ponosni v današnjem času, ko doživljamo toliko sprememb v družbi," je dejal Igor Tičar, rektor Univerze v Mariboru.

Zvočni posnetek nagovora Igorja Tičarja (mp3)  

posvet policija16-14

 Dekan Fakultete za varnostne vede Andrej Sotlar pa je dejal, da je pri varnosti v lokalni skupnosti zelo pomembno povezovanje teorije s prakso.

Zvočni posnetek nagovora Andreja Sotlarja (mp3)