Sorodne objave

 

Regionalni center Zveze za tehnično kulturo Slovenije je organiziral že tradicionalni Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih - IZUM 2016, ki je med 22. in  25. novembrom 2016 potekal v trgovskem centru v Murski Soboti.

IMG 8653

Osnovni namen festivala je predstavitev in promocija rezultatov različnih ustvarjalnih in raziskovalnih dejavnosti mladih. Ob tej priložnosti so se s svojim preventivnim projektom predstavili tudi pomurski policisti, ki v sodelovanju z društvi in šolami izvajajo različne projekte za izboljšanje prometne varnosti šolarjev.

IMG 8668

Predstavili smo projekt Hiša NeViden, ki smo ga, v povezavi z aktivnostmi za boljšo vidnost pešcev in kolesarjev v zimskem času, pripravili in izvedli z učenci druge osnovne šole iz Murske Sobote in člani Avto moto društva Štefan Kovač.

IMG 8675V doživljajski hiši smo na primeru kolesarja in pešca prikazali pomen odsevnih teles v prometu, simulacijo ogleda kraja prometne nesreče ter predstavitev preventivnega spota Bodi viden.

IMG 8678

Ker je šlo za zanimivo doživljajsko hišo s svetlobnimi in zvočnimi efekti, so bili obiskovalci s predstavitvijo zelo zadovoljni.