Sorodne objave

 

Skupaj z Milanom Nemešem, dr. med. spec. kirurgom iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, Lejo Žido, predstavnico Društva za zaščito živali Pomurja, in Borisom Rakušo, policijskim inšpektorjem Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Murska Sobota smo pomurski policisti na včerajšnji novinarski konferenci opozorili na posledice nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov ter pozvali k mirnim in varnim prazničnim dnem.

IMG 0798

 Zvočni posnetek izjave Milana Nemeša (mp3)  

Zvočni posnetek izjave Leje Žido (mp3)  

 Zvočni posnetek izjave Borisa Rakuše (mp3)  
 

Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do vključno 1. januarja.


Policijska uprava Murska Sobota si že vrsto let prizadeva, da s preventivnimi kot tudi represivnimi aktivnostmi doda svoj prispevek k preprečevanju negativnih posledic uporabe pirotehničnih izdelkov.

Tako tudi letos sodelujemo v preventivnih aktivnostih, ki potekajo na državni ravni v okviru projekta  Bodi zvezda, ne meči petard, ki je namenjen osveščanju o škodljivih in nevarnih posledicah uporabe pirotehničnih izdelkov. Letošnjo preventivno akcijo podpira tudi aktualni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser, sicer vrhunski športnik, zaposlen v policiji.

Od 1. decembra 2015 do 10. januarja 2016 smo policisti na PU Murska Sobota prejeli 18 (22)* prijav zaradi uporabe pirotehničnih sredstev. Ugotovljena je bila 1 (9) kršitev Zakona o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkih. Obravnavana je bila 1 (1) telesna poškodba otroka, starega 12 let. Policisti pa so zasegli 96 (4921) kosov petard.

* V oklepaju so primerjalni podatki za enako obdobje preteklega leta.

Letos so policisti že zasegli nekaj pirotehničnih izdelkov, in sicer 13. decembra pri hišni preiskavi in 16. decembra na eni izmed pomurskih srednjih šol.

bodi zvezda plakat