Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je v petek, 10. marca 2017, v prostorih murskosoboškega centra varne vožnje izvedla tradicionalni sestanek s predstavniki pomurskih moto klubov pred pričetkom nove motoristične sezone. Sestanka so se, poleg 25 predstavnikov desetih največjih pomurskih moto klubov, udeležili tudi pomočniki komandirjev policijskih enot, inštruktorja, sicer policista motorista iz postaje prometne policije ter predstavnik Cestnega podjetja Murska Sobota.

P1040319

Policijski inšpektor Boris Žibrat iz Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota je udeležencem na kratko predstavil stanje prometne varnosti v minulem letu, ko sta v Pomurju umrla dva motorista. Sicer pa je stanje prometne varnosti voznikov enoslednih vozil med boljšimi v državi, kar je prav gotovo tudi posledica dobrega sodelovanja med moto klubi in policijo.

DSC 0132

Matej Virag, predstavnik Cestnega podjetja Murska Sobota, ki skrbi za državne ceste v regiji, pa je udeležence seznanil s trenutnimi razmerami v prometni infrastrukturi in jim predstavil plan vzdrževanja cest. Na cestah, ki niso del avtocestnega omrežja, bo tudi letos potekalo veliko gradbenih del, saj so ceste v Pomurju med najslabšimi v državi. Zagotovil je, da bodo do konca meseca marca poskrbeli, da se pravočasno očistijo posipni materiali, ki na voziščih ostanejo kot posledica zimskega vzdrževanja cest. Prisotne je tudi pozval, naj jih sproti obveščajo o kakršnih koli nepravilnostih in pasteh na cestah, za katere skrbijo.

DSC 0135

Na koncu srečanja je bil sprejet še dogovor o nadaljnjem sodelovanju in izvajanju preventivnih aktivnosti, v skladu z dobro utečeno prakso v zadnjih letih. Prve aktivnosti se bodo pričele izvajati že v mesecu aprilu.