Sorodne objave

 

Uprava za zaščito in reševanje je med 8. in 10. junijem 2017 v središču Murske Sobote organizirala Bogatajeve dneve zaščite in reševanja 2017. V sodelovanju z lokalno skupnostjo jih organizira vsako drugo leto že od leta 2005, letošnji so bili šesti po vrsti.

Na prireditvi so se predstavili domači in tuji predstavniki različnih služb za zaščito, reševanje in pomoč ter nevladne organizacije, vključene v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

zir 2017 01

Tudi policija je imela ves čas prireditve na razpolago svoj razstavni prostor. Dnevi zaščite in reševanja predstavljajo pomembno priložnost za promocijo policije v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, kot tudi z vidika preventivnih dejavnosti.

zir 2017 06

Policisti so predstavili različna delovna področja. Na ogled so bila vozila in oprema, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu. Obiskovalci so si lahko ogledali oklepno vozilo, policijski helikopter in čoln za celinske vode, "schengen bus", vozilo s kriminalistično opremo ter mobilno policijsko postajo.

zir 2017 08

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so prikazali tudi različne tehnike samoobrambe. Največ zanimanja, predvsem med mladimi obiskovalci, pa je  bilo na prostoru, kjer so se predstavili policisti konjeniki in vodniki službenih psov. Na Bogatejevih dnevih v Murski Soboti sta bila prisotna še vrhunska športnika, zaposlena v policiji, judoistka Petra Nareks in taekwondoist Ivan Konrad Trajkovič.

zir 2017 11 zir 2017 16


Svoje spretnosti so obiskovalci lahko preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom, med drugim so poskusili, kako deluje alkotest. Upokojeni policist Štefan Abraham je tudi tokrat predstavil svojo miličniško opremo in vozilo.

zir 2017 19 zir 2017 03


Razstavni prostor policije si je v petek, 9. junija 2017, ogledal predsednik države Borut Pahor.

zir 2017 21