Sorodne objave

 

Letos smo dan policije zaposleni na Policijski upravi Murska Sobota praznovali 13. junija 2017, ko smo slovesnost združili z otvoritvijo muzejskega oz. spominskega prostora v avli policijske uprave, namenjenega predstavitvi zgodovine in poslanstva policije.

dan policije pums 92

S prerezom traku sta muzejsko sobo slovesno odprla generalni direktor policije Marjan Fank in direktor PU Murska Sobota Damir Ivančić, mag.


V muzejskem prostoru so shranjeni številni dokumenti, fotografije, predmeti in makete, ki predstavljajo delo milice in policije od leta 1970 in ki so rezultat odgovornega odnosa do naše dediščine. Ideja o ureditvi prostora je nastala v sodelovanju z upokojenim policistom Štefanom Abrahamom, ki že dolgo skrbno zbira in ohranja drobce policijske zgodovine.

dan policije pums 07

Praznovanja so se poleg aktivnih in upokojenih delavcev policije udeležili tudi predstavniki tujih varnostnih organov, javnih institucij ter verskih in stanovskih združenj.

dan policije pums 09Na slovesnosti smo prejemnikom podelili priznanja policije za dolgoletno delo, bronasti znak za sodelovanje, spominski znak za dolgoletno delo v posebni policijski enoti, bronasti, srebrni in zlati ščit.

dan policije pums 06

Bronasti znak policije za sodelovanje so prejeli: prim. mag. Branislava Belović, dr. med., Kálovics Gergely iz Glavne policijske kapitanije županije Zala in Tina Vukan iz Centra za socialno delo Gornja Radgona.

dan policije pums 32

Zlati ščit policije so prejeli: Stanko Kranjec iz Operativno komunikacijskega centra, Marija Ribaš iz Službe za operativno podporo in Silvo Šnepf iz Službe direktorja.

dan policije pums 93

gallery}/PUMS/IMG/sporocila/2017/06_junij/22_pums_dan_policije/galerija{/gallery}