Sorodne objave

 

V idiličnem mestu Rust na Gradiščanskem je 2. septembra 2017 potekala slovesnost ob dnevu zvezne policije, v sklopu katere so slavnostno odprli nove prostore policijske postaje.

20170902 142803

S Policijske uprave Murska Sobota so se slovesnosti udeležili Borut Kocet, vodja Sektorja uniformirane policije, Miroslav Zelko, vodja Službe direktorja, ter Žužana Horváth, prevajalka v Službi direktorja.

Slovesnosti sta prisostvovala tudi Mag. Wolfgang Sobotka, minister za notranje zadeve Republike Avstrije, kakor tudi Hans Niessl, deželni glavar. Notranji minister je v svojem govoru izpostavil predvsem visok varnostni standard na Gradiščanskem in prisotnim zagotovil, da bo v sklopu projekta Skupaj varni na Gradiščanskem pričakovati še boljše sodelovanje med prebivalstvom in policijo.  S pomočjo večje prisotnosti policije in vključenostjo prebivalstva se bo vzpostavila zavest, da je varnost naloga celotne družbe.

Deželni glavar Hans Niessl je prav tako poudaril, da je Gradiščanska glede preiskanosti kaznivih dejanj v samem vrhu v Avstriji in da nova policijska postaja ustreza vsem zahtevam sodobnega časa. Direktor deželne policije za Gradiščansko, Mag. Martin Huber,  se je v svojem govoru prav tako dotaknil kaznivih dejanj, še posebej zoper premoženje, večje prisotnosti policije in sodelovanja s prebivalstvom v preventivnih projektih.

Obiskovalci so si lahko ogledali prikaz kolegov vodnikov službenih psov, lahko pa so tudi uživali v glasbi orkestra policije, na koncu prireditve pa je sledil še ogled prostorov nove policijske postaje. Ob tej priložnosti sta se predstavnika PU Murska Sobota imela priložnost pogovarjati z vodstvom direkcije deželne policije, kakor tudi z notranjim ministrom o aktualnih temah.