Sorodne objave

 

Policist Postaje mejne policije Petišovci Mitja Mencigar je popoldne 28. avgusta 2010 iz gramoznice pri naselju Trnje iz vode rešil utapljajočega se ribiča, ki je negiben ležal v vodi.

mencingar

 Policist Postaje mejne policije Petišovci Mitja Mencigar je s hitrim ukrepanjem mlademu ribiču rešil življenje.

 

Tega dne je ribič s svojim sinom odšel ribarit v gramoznico izven naselja Trnje, ki leži tik ob regionalni cesti v okolici Lendave. Ob 14.20 je ribiča iz neznanega razloga nenadoma obšla slabost. Izgubil je zavest in z roba gramoznice padel v  vodo. Pri padcu je z glavo udaril v prodnato dno gramoznice in nezavesten obležal v vodi.

Ker se nezavestni ribič ni odzival na otrokove klice, je ta stekel na regionalno cesto in z obema rokama zaustavil prvi osebni avtomobil, v katerem se je vozil policist, ki je bil takrat službe prost. Ko mu je deček povedal, kaj se je zgodilo njegovemu očetu, je policist stekel do gramoznice, stopil v vodo in nezavestnega ribiča, ki je ležal vznak približno en meter od obale, potegnil iz vode.

Ko je utopljenca postavil v bočni položaj, je poškodovani prišel k zavesti. Poleg močnega kašlja je ribič kazal tudi znake podhladitve, zato je policist stekel do svojega avtomobila in iz njega prinesel spalno vrečo, s katero ga je pokril.

Policist je takoj poklical operativno-komunikacijski center in zaprosil za zdravstveno ekipo. Kmalu zatem je bil ribič z reševalnim vozilom prepeljan v soboško bolnišnico, kjer so ga po zdravstveni oskrbi odpustili v domačo nego.