Sorodne objave

 

Kot že vrsto let je pomurska policija tudi letos sodelovala na 48. kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni, ki velja za eno največjih prireditev v Pomurju in je potekal od 21. do 26. avgusta 2010.

Na sejmu je letos sodelovalo 1.690 razstavljavcev iz 25 držav, ogledalo pa si ga je 120.000 obiskovalcev, ki so obiskali tudi stojnico Policijske uprave Murska sobota in se seznanili s številnimi preventivnimi vsebinami in projekti policije, katerih osnovni namen je izboljšanje varnostne kulture na vseh področjih policijskega dela.

stojnica2

Obiskovalcem so se na sejmu predstavili Sektor uniformirane policije, Sektor kriminalistične policije in nekaj policijskih postaj na PU Murska Sobota: splošna policijska postaja, postaji prometne in mejne policije ter policijska postaja za izravnalne ukrepe.

otrok motorist

V soboto, 21. avgusta, so policisti Policijske postaje Murska Sobota predstavili preventivne aktivnosti na temo Varno na motorno kolo. Obiskovalci so si lahko ogledali različno preventivno gradivo in opremo ter se pogovorili s predstavniki PU Murska Sobota. Največ zanimanja tako med najmlajšimi kot njihovimi starši je vzbudilo motorno kolo znamke Yamaha FJR 1300.

vpo

Naslednji dan so se predstavili pripadniki posebne policijske enote s svojo opremo, na videoposnetkih, ki so jih predvajali, pa so pokazali tudi svoje delo. Policisti Policijske postaje Ljutomer so na sejmu izpostavili problematiko delovnih nezgod (npr. pri podiranju drevja v gozdu), ki se, kot kažejo statistični podatki, v zadnjem obdobju povečuje. Kriminalisti iz Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota pa so predstavili problematiko prepovedanih drog, nasilja med vrstniki in premoženjske kriminalitete.

deklica

Opremljenost kmetijske mehanizacije je bila tema, ki jo je pripravila Policijska postaja Lendava v torek, 24. avgusta. Svojo opremo in delo so ta dan predstavili tudi policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota.

ppiu

Inšpektorji iz Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota so, skupaj s policisti prometniki iz Postaje prometne policije Murska Sobota, obiskovalcem svetovali glede varnosti v cestnem prometu, pri čemer so poseben poudarek namenili začetku šolskega leta in psihofizičnemu stanju voznikov, in sicer v okviru projekta Varno na poti v šolo in domov ter Policijska izkušnja kot nasvet. Na stojnici pa so razstavili opremo za nadzor cestnega prometa.

pahor2

Našo preventivno stojnico je obiskal tudi predsednik vlade Borut Pahor in pomurskim policistom čestital za dosedanje dobro delo. Poleg njega sta se na razstavnem prostoru policije ustavila tudi minister za kmetijstvo mag. Dejan Židan in evropski poslanec dr. Milan Zver.

zunaj

Tudi policisti PP Gornja Radgona so na sejmu skupaj s predstavniki strojnega krožka izvajali preventivno aktivnost, ki se je nanašala na varnost dela s kmetijsko mehanizacijo.

stojnica

Preventivna stojnica je bila bogato opremljena s preventivnim gradivom, tako v tiskani obliki kot v obliki različne opreme, ki jo policisti uporabljamo pri svojem delu. Predvajali smo tudi filma s preventivno vsebino in videoposnetke, ki so jih pripravili inšpektorji in policisti iz Sektorja uniformirane policije ter PP in PPP Murska Sobota.

Poleg tega pa se nam je pri predstavitvi preventivnih vsebin tudi letos pridružil Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS.

alkotest

 Preizkušanje na indikatorju za ugotavljanje prisotnosti alkohola