Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ljutomer smo 11. decembra 2017 sodelovali pri izvedbi prometnega dne na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, ki ga je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Razkrižje, OŠ Janeza Kuharja Razkrižje in Javna agencija RS za varnost prometa.

Namen prometnega dne je bil, da starše in otroke ozavestimo o varnosti v prometu ter jih seznanimo z novozgrajeno prometno infrastrukturo na našem območju.

slika 3

V sklopu preventivnega dogodka smo policisti v "sliki in besedi" učence, učitelje in druge prisotne seznanili z nevarnostmi pri prečkanju ceste, in sicer na odsekih, kjer označenih prehodov za pešce ne bo, prav tako pa smo jim predstavili mesta, kjer bodo označeni prehodi za pešce.

Zajeta slika

Med drugim smo policisti sodelovali tudi pri večgeneracijskemu pohodu učencev, učiteljev, staršev, dedkov in babic ter drugih občanov, na katerem so učenci tudi praktično preizkusili prečkanje ceste pri označenem prehodu za pešce in prečkanje ceste brez prehoda za pešce, seznanili smo jih tudi z uporabo pločnikov.

slika 2