Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je 16. marca 2018 v sodelovanju z pomurskimi moto klubi in tamkajšnjim centrom varne vožnje organizirala tradicionalni posvet pred pričetkom motoristične sezone, ki spada v sklop aktivnosti za izboljšanje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil.

IMGP1264

Srečanje sta vodila inšpektorja sektorja uniformirane policije dr. Srečko Šteiner in Boris Žibrat, ki sta najprej predstavila stanje prometne varnosti na pomurskih cestah v preteklem letu. Glede na to, da se je število registriranih motornih koles ponovno nekoliko povečalo in je v lanskem letu v prometni nesreči umrl en motorist, se je stanje na področju varnosti voznikov enoslednih vozil izboljšalo.

IMGP1253

Udeležencem sta predstavila planirane aktivnosti policije za zagotavljanje večje varnosti voznikov enoslednih vozil, ponudila sodelovanje v obliki predavanj, treningov varne vožnje in pomoči pri izvedbi različnih aktivnosti, ki jih organizirajo moto klubi tekom leta. Na posvetu so sodelovali tudi pomočniki komandirjev z območnih policijskih postaj, policisti Postaje prometne policije in Cestnega podjetja Murska Sobota.

Predstavnik murskosoboškega cestnega podjetja, ki je pristojno za vzdrževanje državne ceste na območju Pomurja, je zagotovil, da bodo v prvi polovici aprila na cestah ustrezno očistili vse sledove posipnega materiala. Obenem pa je pozval k previdnosti, saj je minula, s padavinami obilna zima, precej načela cestno infrastrukturo, finančna sredstva za vzdrževanje pa so, kot vedno, precej omejena.

IMGP1260

Predstavniki moto klubov so dosedanje sodelovanje ocenili kot zelo koristno in dobrodošlo. Predstavili so tudi nekatere planirane aktivnosti, ki jih bodo pričeli izvajati že sredi aprila.