Sorodne objave

 

Ob tednu otroka smo policisti Policijske postaje Lendava - v sodelovanju z lendavskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu - za predšolske otroke vrtca Lendava, učence od 1. do 5. razredov in učence 9. razredov Dvojezične osnovne šole I in II Lendava ter Dvojezične osnovne šole Genterovci pripravili druženje na policijski postaji.

Na ta način smo jih želeli opozoriti na nevarnosti v cestnem prometu, pri čemes so nam pomagali še policista kolesarja s PP Ljutomer in PP Murska Sobota, policist motorist s Postaje prometne policije Murska Sobota in vodnik službenega psa iz Enote vodnikov službenih psov Petanjci.

IMG 2265

Za lažje razumevanje nevarnih situacij smo lendavski policisti zanje pripravili in jim prikazali igrico.

IMG 2279

IMG 2267

Seznanili smo jih s policijskim poklicem in jim razkazali policijsko postajo ter opremo.

IMG 2269

IMG 2271

Otroci so se vozili s "kolesarčki" in vozili Jumicar in tako spoznavali prometne predpise in signalizacijo.

IMG 2281

V telovadnici so se spoznali s slovenskim deskarjem na snegu Rokom Margučem, ki je kot vrhunski športnik zaposlen v policiji, in s policisti tudi telovadili.

IMG 2292

IMG 2328

IMG 2310

IMG 2268

Med čakanjem na posamezne aktivnosti, ki smo jih pripravili zanje, so otroci ustvarjali izdelke iz gline, risali na asfalt in barvali pobarvanke.


Učenci 9. razredov pa so se pod vodstvom predstavnikov republiškega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu udeležili prometnih delavnic.

IMG 2317

Učenci 5. razredov bodo v tem šolskem letu opravljali kolesarski izpit. V okviru predpriprave nanj so se nekateri v spremstvu policistov in učiteljev s kolesi pripeljali do policijske postaje, kjer je Rok Marguč vsakemu petošolcu izročil kolesarsko čelado.