Sorodne objave

 

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous je danes na novinarski konferenci predstavil podrobnosti kriminalistične preiskave kaznivega dejanja umora in samomora. Celotna preiskava dogodka na Tišini, ki se je zgodil 30. septembra 2018, je potekala v smeri potrditve suma storitve kaznivega dejanja umora in samomora.

BojanRous

Zvočni posnetek izjave Bojana Rousa  (mp3) 


Policisti Operativno-komunikacijskega centra PU Murska Sobota so bili 30. septembra 2018 ob 19.25 s strani reševalne ekipe Nujne medicinske pomoči ZD Murska Sobota obveščeni, da so prejeli klic, da so v naselju Tišina našli mrtvo žensko, pri čemer ni bil znan vzrok smrti.

Na kraj so odšli kriminalisti in policisti PU Murska Sobota, ki so zavarovali kraj dejanja. Na kraj je prišla tudi dežurna preiskovalna sodnica, ki je opravila ogled kraja kaznivega dejanja, in dežurna državna tožilka, ki je bila navzoča pri ogledu. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, ki jo je opravil Inštitut za sodno medicino v Ljubljani.

Na podlagi zbranih obvestil in opravljenega ogleda kraja dejanja ter zavarovanih sledov so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je dejanje storil osumljen 59-letnik.

V zvezi s tem so kriminalisti naslednji dan na podlagi pridobljene odredbe Okrožnega sodišča, opravili hišno preiskavo pri osumljenem in odkrili ter zasegli predmete, ki so bili pomembni za kazenski postopek. Zaseženi predmeti so bili poslani na Nacionalni forenzični laboratorij, kjer je bilo o preiskavi izdelano poročilo z mnenjem.

Na podlagi vseh zbranih obvestil in pridobljenega poročila s strani Nacionalnega forenzičnega laboratorija je bilo potrjeno, da je dejanje storil osumljeni 59-letnik, ki se je 30. septembra v popoldanskem času predhodno po telefonu najavil 46-letni žrtvi, da bo prišel na obisk. Ugotovljeno je bilo, da je po vsej verjetnosti med njima prišlo do spora, pri čemer je osumljeni iz ljubosumja z nožem štirikrat zabodel oškodovanko, ki je zaradi vbodnih ran umrla na kraju dejanja.

Osumljeni je po storitvi opisanega dejanja odšel domov in na podstrešju svoje stanovanjske hiše storil samomor z obešanjem.

Kriminalisti SKP PU Murska Sobota bodo v zvezi z utemeljenim sumom storitve kaznivega dejanja umora, po 1. odstavku 116. člena KZ-1, na škodo pokojne oškodovanke, ter v zvezi s samomorom osumljenega na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti podali poročilo po 10. odstavku 148. člena Zakona o kazenskem postopku.

Policisti smo s preiskavo zavrnili informacije, ki so se v času preiskave razširile, da bi bila lahko storilec umora tretja oseba.