Sorodne objave

 

Policista Policijske postaje Lendava sta 27. januarja 2011 pomagala moškemu, ki je doživel epileptični napad. S strokovnim posredovanjem sta mu najverjetneje rešila življenje.

Policista Boštjan Bačič in Andrej Sobočan sta konec januarja opravljala kontrolo bencinskega servisa na nekdanjem mejnem prehodu v Dolgi vasi. Ob vstopu v prodajalno na bencinskem servisu sta policista opazila moškega srednjih let, ki je izgubil ravnotežje. Še preden je padel, ga je policist Bačič prijel za roko in ga položil na tla. Ker je izgubil zavest, sta ga položila v bočni položaj. Na ustih nezavestnega se je pojavila pena, v obraz pa je postajal vedno bolj moder. Policista sta opazila, da je moški prenehal dihati, zato sta mu sprostila dihalne poti, da je lahko ponovno zadihal.

Poškodovanec, sicer slovaški državljan, je bil z reševalnim vozilom odpeljan v murskosoboško bolnišnico, kjer so zdravniki potrdili, da je doživel epileptični napad. 

Komandir Policijske postaje Lendava je za oba policista predlagal javno pohvalo in priznanje policije za požrtvovalnost. Policist Bačič je bil že leta 2006 odlikovan z medaljo policije za požrtvovalnost, saj je med opravljanjem službe preprečil samomor občana.