Sorodne objave

 

Sektor uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota je februarja v okviru preventivnih aktivnosti organiziral že tradicionalno delovno srečanje s člani Zveze lovskih družin Prekmurja.

12

Srečanja so se udeležili tudi starešine in vodje policijskih okolišev iz policijskih postaj Murska sobota, Gornji Perovci in Lendava, ki tudi sicer sodelujejo z lovskimi družinami, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije in inšpektorji Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota. Na srečanju sta sodelovala tudi predstavnik Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) Murska sobota Martin Smodiš in predsednik Zveze lovskih družin Prekmurja Arpad Köveš. 

16

 Srečanje med lovci in policisti je bilo konstruktivno.

Uvodoma je udeležence pozdravil vodja Sektorja uniformirane policije (SUP) Slavko Škerlak, ki je poudaril pomen takšnih srečanj in dobro sodelovanje lovskih družin s policijskimi postajami in upravami. V sklopu delovnega srečanja je inšpektor SUP Boris Rakuša predstavil nekatere posebnosti Zakona o orožju in Zakona o eksplozivih in pirotehniki, mag. Srečko Šteiner, prav tako iz SUP, pa s področja Zakona o varnosti cestnega prometa.

25Komandir Policijske postaje Gornji Petrovci Trplan Vilijem, pomočnik komandirja Policijske postaje Murska Sobota Silvo Šnepf in pomočnik komandirja Policijska postaje Lendava Milan Halabarec pa so predstavili dosedanje sodelovanje z lovskimi družinami. Vodja izpostave URSZR Murska Sobota Martin Smodiš pa je pojasnil predvsem postopke glede povoženih živali.

19