Sorodne objave

 

Policijska uprava Nova Gorica je bila včeraj, 26. maja 2020, ob 17.09 obveščena o streljanju na Rejčevi ulici v Novi Gorici, v katerem je bilo udeleženih več oseb. Takoj po prijavi so bile na kraj dogodka napotene policijske patrulje in kriminalisti, vendar na kraju ni bilo nikogar, v dogodku tudi ni bila poškodovana nobena oseba. Po do sedaj zbranih obvestilih je v navedenem dogodku prišlo do uporabe strelnega orožja, vpletene pa naj bi bile tri osebe, ki še niso bile izsledene.

Intenzivna kriminalistična preiskava okoliščin včerajšnjega varnostnega dogodka na Goriškem še vedno poteka, kriminalisti in policisti pa zbirajo obvestila v smeri sumov storitve dveh kaznivih dejanj, in sicer poskusa uboja (po drugem odstavku 115. člena KZ-1) in suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva (po določilu 307. člena KZ-1). O vseh do sedaj zbranih ugotovitvah smo obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Hkrati prosimo vse, ki bi imeli koristne informacije o dogodku ali o poškodovanem osebnem avtomobilu znamke Citroen, C1, bele barve (ki je bilo povezano z včerajšnjim dogodkom), naj to sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 ali pokličejo najbližjo policijsko postajo