Sorodne objave

 

Policisti so pretekli teden v Novi Gorici med nadzorom opazili moškega, ki je v zabojnik za komunalne odpadke pri poslovnem objektu odvrgel večjo plastično vrečo, iz katere je bilo zaznati močan vonj po prepovedani drogi konoplji. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja oz. ekološkega otoka, pri čemer je bilo v zabojnikih za odpadke najdeno 600 g rastlin oz. rastlinskih delov, za katere je obstajal sum, da gre za konopljo. Prav tako so bile najdene tudi naprave in priprave ter pripomočki za gojitev konoplje.

Foto konoplja4

V nadaljevanju so novogoriški policisti opravili tudi ogled osebnega avtomobila in poslovnega prostora v poslovni stavbi ter ugotovili, da je prostor opremljen z napravami, pripravami, sredstvi in pripomočki za hidroponično gojenje prepovedane droge (laboratorij).

Foto konoplja7

Zoper 36-letnega moškega z območja Nove Gorice bodo policisti po zaključku preiskave in glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika).

Foto konoplja8