V ukradenem vozilu so ajdovski policisti pretekli teden našli tudi vrečko, v kateri je bilo več kosov srebrnega nakita, kot so starejši uhani, zapestnica z vgraviranim imenom, ogrlica itd. Po dosedanjih ugotovitvah so bili predmeti ukredeni. Je kateri od njih morda vaš?

Policisti Policijske postaje Ajdovščina obravnavajo več različnih premoženjskih kaznivih dejanj, med drugim tudi tatvino osebnega avtomobila znamke Citroen Xsara Picasso, goriškega registrskega območja, ki je bilo 9. januarja letos ukradeno v enem od naselij na območju Občine Ajdovščina. Ukradeno karambolirano vozilo je bilo že naslednji dan najdeno na počivališču Ravbarkomanda. V vozilu sta bili tudi dva moška, stara 28 in 48 let, oba z območja Severne Primorske, ki sta utemeljeno osumljena kraje vozila. Policisti ju bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ovadili na novogoriško državno tožilstvo. predmeti nakit

Pri ogledu ukradenega osebnega avtomobila znamke Citroen Xsara so policisti v notranjosti vozila, za zadnjim sedežem našli tudi vrečko, v kateri je bilo več kosov srebrnega nakita, kot so starejši uhani, zapestnica z vgraviranim imenom, ogrlica itd. Predmeti po ugotovitvah ajdovskih policistov izvirajo iz različnih kaznivih dejanj. Policisti so predmete zasegli in jih ustrezno zavarovali.

Vse morebitne oškodovance, ki bi predmete prepoznali kot svoje, pozivajo, naj se oglasijo na Policijski postaji Ajdovščina, na Goriški cesti 16, v Ajdovščini, ali pišejo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oz. pokličejo na telefonsko številko (05) 365 72 00. Obstaja tudi možnost, da nekateri občani tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj v preteklosti sploh niso prijavili policiji, zato poziv velja tudi njim, naj se zglasijo na postaji, kjer si bodo lahko ogledali zasežene predmete.