Sorodne objave

 

Na stadionu v Športnem parku v Novi Gorici bo v soboto, 14. maja 2022, ob 17.15 odigrana nogometna tekma 2. slovenske nogometne lige med kluboma ND Gorica in ND Primorje. Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje.

Prepoved nasilja na športnih prireditvah in ukrepi proti kršiteljem

Z namenom preprečevanja odklonskih ravnanj navijačev želimo pred tekmo ponovno opozoriti, da je na športno prireditev prepovedano vnašati pirotehnične izdelke, nevarne predmete ipd., prav tako niso dovoljeni transparenti, ki so žaljivi in vzpodbujajo k nasilju.Prepovedano je vsakršno nasilno ravnanje; nanj se bodo policisti odzvali v skladu z vsemi zakonskimi pooblastili.

Policisti bodo zato poostreno nadzirali dogajanje na športni prireditvi, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali. In sicer lahko policisti med drugim, skladno z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije, zaradi nasilnih ravnanj na športni prireditvi ali v zvezi s športno prireditvijo kršiteljem izrečejo prepoved udeležbe na športni prireditvi (za obdobje dveh let) in prekinitev potovanja na športno prireditev.

Poziv navijačem k športnemu obnašanju

Da do kršitev in ukrepanja ne bi prišlo, pozivamo vse navijače oz. obiskovalce jutrišnje nogometne tekme k spoštovanju zakonodaje, odrejenih navodil organizatorja in policistov, navijanje pa naj poteka v športnem duhu. Recimo športu in športnemu navijanju "da", nasilnim ravnanjem pa odločno "ne".

Vse obiskovalce prireditve pozivamo, naj se na stadion odpravijo pravočasno. Če se bodo na prireditev pripeljali z osebnimi vozili, naj jih parkirajo na za to določenih mestih.

Povezane vsebine

Nasveti za varen obisk športnih in drugih prireditev