Sorodne objave

 

Na stadionu v Športnem parku Nova Gorica bo v nedeljo, 23. oktobra 2022, ob 17.30 odigrana nogometna tekma 1. slovenske nogometne lige med kluboma Gorica in Olimpija. Poleg večjega števila domačih navijačev pričakujemo tudi obisk organiziranih navijačev in privržencev gostujočega kluba.

Tekmo bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

Policisti bomo dogajanje na športni prireditvi poostreno nadzirali, zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov pa bomo uporabili tudi tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje.

Prepoved nasilja na športnih prireditvah in ukrepi proti kršiteljem

Z namenom preprečevanja odklonskih ravnanj navijačev želimo pred tekmo ponovno opozoriti, da je na športno prireditev prepovedano vnašati pirotehnične izdelke, nevarne predmete ipd., prav tako niso dovoljeni transparenti, ki so žaljivi in vzpodbujajo k nasilju.Prepovedano je vsakršno nasilno ravnanje; nanj se bodo policisti odzvali v skladu z vsemi zakonskimi pooblastili.

Zoper morebitne kršitelje bomo v okviru svojih pooblastil tudi ukrepali. In sicer lahko policisti med drugim, skladno z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije, zaradi nasilnih ravnanj na športni prireditvi ali v zvezi s športno prireditvijo kršiteljem izrečejo prepoved udeležbe na športni prireditvi (za obdobje dveh let) in prekinitev potovanja na športno prireditev.

Poziv navijačem k športnemu obnašanju

Da do kršitev in ukrepanja ne bi prišlo, pozivamo vse navijače oz. obiskovalce nogometne tekme k spoštovanju zakonodaje, odrejenih navodil organizatorja in policistov, navijanje pa naj poteka v športnem duhu. Recimo športu in športnemu navijanju "da", nasilnim ravnanjem pa odločno "ne".

Vse obiskovalce prireditve pozivamo, naj se na stadion odpravijo pravočasno. Če se bodo na prireditev pripeljali z osebnimi vozili, naj jih parkirajo na za to določenih mestih.

Nasvet prebivalcem v okolici stadiona

Prav tako pozivamo občane oz. prebivalce ožjega središča Nove Gorice (Ulica Gradnikove brigade, Kidričeva ulica, Bevkov trg) in mestnih ulic v okolici nogometnega stadiona (Cankarjeva ulica, Rejčeva ulica, Erjavčeva ulica, Marušičeva ulica itd.), naj pravočasno poskrbijo za svoje premoženje. V primeru morebitnih hujših kršitev javnega reda in drugih odklonskih ravnanj med športno prireditvijo pa občanom svetujemo, naj svoja vozila premaknejo na druge lokacije.

Povezane vsebine

Nasveti za varen obisk športnih in drugih prireditev