Sorodne objave

 

Novogoriški policisti vabijo na že tradicionalno motodelavnico pred začetkom nove motoristične sezone, ki bo v soboto, 25. marca 2023, od 11. ure naprej, v Tolminu (športni park Na Logu pod nekdanjo vojašnico).

Obenem obveščajo, da bo v nedeljo, 26. marca 2023, od 9. do 11. ure podoben preventivni dogodek za motoriste tudi na ploščadi pred nakupovalnim centrom Mercator v Kromberku pri Novi Gorici (Industrijska cesta). Obiskovalci se bodo lahko preizkusili na poligonu, si ogledali starodobnike in se ob 12. uri pridružili krajši skupinski turistični vožnji.

NovaGoricamotoristi

Motodelavnica v Tolminu: 25. marec 2023, ob 11. uri

Delavnico na Tolminskem tudi letos organizira Moto klub Soča iz Tolmina in tudi tokrat bodo sodelovali policisti Policijske postaje Tolmin, skupaj s predstavnikom za odnose z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana Tomažem Tomaževicem. 

Udeležencem bodo predstavili najprej teoretični del varne vožnje in pripravo motornega kolesa za vožnjo, nato pa jim bo policist motorist, inštruktor varne vožnje s Postaje prometne policije Nova Gorica, na tamkajšnjem poligonu predstavil še prvine varne vožnje.

Poleg policistov bo na prireditvi sodelovala ekipa Rdečega križa Tolmin in predstavila nudenje prve pomoči poškodovanemu motoristu. Predavali pa bodo Andrej Brglez (sociolog, publicist, raziskovalec mobilnosti, televizijski urednik in voditelj strokovnih oddaj s področij trajnostne mobilnosti, prometnih in razvojnih politik ter predsednik AMZS), člani tolminskega motokluba in drugi.

Na Tolminskem so tovrstna srečanja izjemno dobrodošla in prispevajo k dvigu ozaveščenosti ter večji prometni kulturi motoristov in drugih udeležencev v cestnem prometu.

VabiloMD2023 objava

Preventivni dogodek za motoriste v Kromberku pri Novi Gorici: 26. marec 2023, od 9. do 11. ure

Ob začetku nove motoristične sezone bo preventivni izobraževalni dogodek na Goriškem izvedel tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica, skupaj z AMD Nova Gorica in Policijsko upravo Nova Gorica. Potekal bo na ploščadi pred nakupovalnim centrom Mercator v Kromberku pri Novi Gorici (Industrijska cesta).

Za usposabljanje bodo pripravili tudi poligon, na katerem bodo lahko vozniki motornih koles preizkusili obvladovanje motornega kolesa v različnih situacijah. Pozimi postanejo namreč vozniki motornih koles okorni, prav takšni pa so tudi prvi prevoženi kilometri v začetku motoristične sezone. 

Cilj preventivne akcije je pripraviti voznike motornih koles, da na poligonu pridobijo tiste spretnosti, ki jih bodo potrebovali za varno vožnjo v cestnem prometu. Policisti motoristi Postaje prometne policije Nova Gorica bodo udeležencem omogočili praktični preizkus vožnje na poligonu, policisti Policijske postaje Nova Gorica pa bodo obiskovalcem na voljo za preventivne nasvete glede varne vožnje.

Dogodek bodo popestrili tudi vozniki starodobnih motornih koles in osebnih avtomobilov. Po usposabljanju na poligonu bo okoli 12. ure sledila krajša skupinska turistična vožnja vseh udeležencev.

Vljudno vabljeni na ogled ali preizkus svojih spretnosti na poligonu!

 policistiPPPNG 1