Včeraj, 20. junija okoli 16. ure, so policisti v Novi Gorici na predpisan način (s prižganimi modrimi rotacijskimi lučmi in kratkim zvočnim signalom) ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, sive barve, goriškega registrskega območja, ki pa ni upošteval njihovih znakov in je s pospešeno vožnjo zapeljal na Gregorčičevo ulico. Nato je z nevarno vožnjo nadaljeval v smeri Erjavčeve ulice. Kljub temu, da so ga novogoriški policisti, ki so vozili za njim na primerni razdalji, ves čas ustavljali z modro svetilko in kratkim zvočnim signalom s sireno, pobegli voznik tega ni upošteval in je z nevarno vožnjo nadaljeval v smeri Italije.

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so med zasledovanjem pobeglega voznika zapeljali preko državne meje z Italijo na nekdanjem mejnem prehodu na Erjavčevi ulici, saj je pobegli voznik na območje sosednje države zapeljal z namenom, da bi se izognil policijski kontroli, med vožnjo pa je kršil več cestnoprometnih predpisov in je bila posledično ogrožena javna varnost. Skladno s Sporazumom med Vlado Republike Slovenije in Vlado Italijanske republike o čezmejnem policijskem sodelovanju smo o zasledovanju pobeglega vozila obvestili tudi italijanske varnostne organe. Novogoriški policisti so pobeglega voznika nekaj minut zasledovali po mestnih ulicah Gorice (Italija), zatem pa je zasledovani voznik ponovno zapeljal na območje Slovenije preko nekdanjega mejnega prehoda Pristava in nadaljeval proti Rožni Dolini, kjer se je med naseljema Rožna Dolina in Ajševica za njim izgubila vsaka sled. Policisti dogodek v skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po 324. členu KZ-1).

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nevarne vožnje in objestnega ravnanja pobeglega voznika policisti Policijske postaje Nova Gorica pozivajo vse morebitne očividce oz. vse občane, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije, da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica (Sedejeva ulica 11, Nova Gorica) ali pokličejo na številko postaje (05) 303 44 00 oz. pišejo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Posamezniki se lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.