Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so včeraj, 25. julija 2023, v večernih urah pomagali skavtom in tabornikom na območju Policijske postaje Bovec (v Občini Bovec in v Občini Kobarid) zaradi napovedanih močnih neurij v večernem in nočnem času.

Policijo je ob 19.34 vodja skavtske skupine iz Belgije zaprosil za zagotovitev varnega prenočišča večje skupine mladoletnikov (35 oseb, starih od 17 do 18 let), saj jih je skrbelo zaradi izjemno slabe vremenske napovedi na Bovškem. Policisti Policijske postaje Bovec so o tem nemudoma obvestili pristojne službe in nudili nadaljnjo pomoč predstavnikom civilne zaščite iz Bovca in gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Bovec, ki so skupino skavtov pravočasno namestili na varno v gasilski dom v Bovcu, kjer so ti nato prenočili.

Depositphotos 81622044 XL ByKennethKeifer

Poleg tega je bila policija istega dne ob 23.23 obveščena, da je v bližini naselja Podbela (Občina Kobarid) večje število mlajših oseb (37 otrok, starih od 9 do 16 let, in 17 starešin oziroma spremljevalcev – mladoletne osebe, starejše od 16 let). Zaradi napovedanih novih nočnih neurij na tem območju je vodja tabora poklicala policijo in zaprosila za preventivno evakuacijo mlajših oseb iz sosednje Italije oziroma zamejstva (z območja Trsta in bližnjih naselij v Italiji).

Na kraj so bili napoteni policisti policijskih patrulj s Policijske postaje Tolmin in Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica, o zaprosilu glede zagotovitve varnega prenočišča oziroma preventivne evakuacije mlajših oseb iz Italije pa smo obvestili tudi predstavnike civilne zaščite iz Kobarida. Policisti Policijske uprave Nova Gorica so tamkajšnjim gasilcem (prostovoljna gasilska društva Kobarid, Breginj in Drežnica) in predstavnikom civilne zaščite pomagali pri prevozu mlajših oseb na varno v športno dvorano v Kobaridu.