Sorodne objave

 

Slovesnost Policijske uprave Nova Gorica ob 27. juniju, dnevu policije, je potekala 17. junija 2009 v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica. Poleg policistk in policistov ter drugih delavcev novogoriške policijske uprave so se slovesnosti udeležili tudi predstavniki različnih državnih institucij, lokalnih skupnosti in številni drugi udeleženci, med njimi tudi predstavniki italijanskih varnostnih organov.

Slovenski policisti so si svoj praznik izbrali v spomin na prepričljivo vlogo miličnikov v osamosvojitveni vojni leta 1991, ko so skupaj s slovenskim narodom odločno varovali mlado državo.

direktorPUNG

 Direktor Policijske uprave Nova Gorica Alojzij Mohar med slavnostnim govorom

Slavnostni govornik na osrednji proslavi novogoriške policijske uprave je bil direktor Policijske uprave Nova Gorica Alojzij Mohar. Pozdravne besede je udeležencem osrednje proslave PU Nova Gorica namenil tudi direktor Urada za logistiko na Generalni policijski upravi Bojan Bučinel, ki je ob tej priložnosti udeležencem proslave prenesel tudi poslanico v. d. generalnega direktorja policije Janka Gorška. Zbrane je pozdravil tudi podžupan Mestne občine Nova Gorica in državni svetnik Matej Arčon.

"To praznovanje je tudi čas in priložnost, da razmislimo o opravljenem delu in se spomnimo preteklih dogodkov, naše oči pa so uprte v prihodnost. Policisti si bodo tudi v prihodnje prizadevali za uresničevanje poslanstva policije, ki se kaže v tem, da policija pomaga ljudem, skrbi za njihovo varnosti in varnost njihovega premoženja. Z raznimi oblikami partnerskega sodelovanja smo in bomo, tako z raznimi združenji državljanov, z izobraževalnimi ustanovami in lokalnimi skupnostmi, uspešno nadaljevali izvajanje skupnih nalog. Med drugimi smo sodelovali tudi pri pripravi in izdelavi občinskih programov varnosti, kjer želimo najprej določiti in tudi reševati probleme, ki so prisotni v določenem okolju. Sodelovanje med policijo in redarskimi službami v občinah pa bo v skupnih aktivnostih prispevalo k večji varnosti. Sodelovanje z italijanskimi varnostnimi organi je zelo dobro, kar se je nenazadnje pokazalo tudi pri reševanju konkretnih primerov," je med drugim v svojem slavnostnem nagovoru povedal direktor novogoriške policijske uprave Alojzij Mohar in dodal, da se "je policija razvila v strokovno, organizacijsko in učinkovito institucijo, ki pri svojem delu dosega dobre rezultate".

Poleg tega se je v nagovoru zahvalil tudi vsem policistkam in policistom, ki s svojim vestnim in odgovornim delom zagotavljajo kakovostne varnostne storitve ob zavedanju, da je poklic policista zahteven in pogosto tudi nevaren. Prav zato je za opravljanje tega poklica potrebna motiviranost, dobro medsebojno sodelovanje in razumevanje, strokovnost, poznavanje raznovrstnih predpisov in stalno izobraževanje ter usposabljanje z namenom, da lahko policisti izpolnjujejo visoke standarde človekovih pravic in svoboščin. Direktor novogoriške policijske uprave je na koncu vsem policistkam in policistom ter drugim delavcem policije čestital ob prazniku dneva slovenske policije, vsem zbranim pa v imenu policijske uprave čestital tudi ob prihajajočem dnevu državnosti.

Na slovesni prireditvi sta direktor Policijske uprave Nova Gorica in direktor Urada za logistiko GPU nekaterim najzaslužnejšim podelila priznanja policije (ščit policije, medaljo policije za požrtvovalnost, znak policije za sodelovanje) kot pohvalo za njihov trud in prispevek k razvijanju varnosti. Podeljena pa so bila tudi priznanja za dolgoletno delo v policiji.

zlatiscitAmbrozic

Zlati ščit policije sta prejela vodja Operativno komunikacijskega centra PU Nova Gorica Ivan Ambrožič in Drago Ozebek iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica.

Srebrni ščit policije so prejeli Amelija Prinčič iz Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, Samuel Uršič iz Postaje prometne policije Nova Gorica in komandir Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica Alojz Žerak.

joskomlecnik bronastiscit

Bronasti ščit policije pa so prejeli vodja Enote vodnikov službenih psov v Mirnu Matej Bizjak, Bogdan Bradaškja iz Policijske postaje Bovec, Miran Groselj iz Operativno komunikacijskega centra PU Nova Gorica, Henrik Krofič iz Policijske postaje Tolmin, Joško Mlečnik iz Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, David Mugerli iz Službe za operativno podporo PU Nova Gorica in Uroš Velikonja iz Sektorja kriminalistične policija PU Nova Gorica.

cibej medaljapozrtvovalnost

Policist Policijske postaje Ajdovščina Aleš Čibej je prejel medaljo policije za požrtvovalnost, bronasti znak policije za sodelovanje pa sta prejela zunanja prejemnika Miha Kramli in David Vrban.

Na prireditvi na Policijski akademiji v Tacnu 24. marca letos pa sta medaljo policije za hrabrost že prejela policista Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica Albin Kusterle in Andrej Zavec ter občan Kristjan Stankovič za reševanje občana iz gorečega avtomobila.

policijskiorkester

Za kulturni program na osrednji slovesnosti novogoriške policijske uprave ob dnevu policije so poskrbeli člani Policijskega orkestra, po podelitvi priznanj in znakov policije za dolgoletno delo v policiji pa je sledilo družabno srečanje v avli Mestne občine Nova Gorica.