Sorodne objave

 

Policisti novogoriške policijske uprave so dan policije proslavili 20. junija na Postaji prometne policije Nova Gorica. Tudi letos so se poleg policistk in policistov, kriminalistk in kriminalistov ter drugih delavcev novogoriške policijske uprave slovesnosti udeležili tudi predstavniki različnih državnih institucij, lokalnih skupnosti in drugi udeleženci, med njimi tudi predstavniki italijanskih varnostnih organov.

IMG 1966

Slovenski policisti so si svoj praznik izbrali v spomin na prepričljivo vlogo v osamosvojitveni vojni leta 1991. Tudi dvajset let kasneje policija vsem prebivalcem Slovenije s strokovnim, učinkovitim in profesionalnim delom zagotavlja varen jutri. Pri tem vedno znova dokazuje, da jo vodijo zakonitost, strokovnost ter spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, kar ji nenazadnje priznavajo tudi policije drugih evropskih držav.

mohar

Direktor Policijske uprave Nova Gorica je pohvalil delo novogoriških policistov in kriminalistov.


 
Slavnostni govornik na proslavi je bil direktor uprave Alojzij Mohar, slovesnosti pa se je udeležil tudi namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec. Skupaj sta podelila priznanja in znake policije za dolgoletno delo, za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah ter za izkazano hrabrost in požrtvovalnost.

sinkovec

 Mohar in Šinkovec sta skupaj podelila priznanja in znake policije.


Alojzij Mohar se je v svojem nagovoru zahvalil vsem policistkam in policistom ter drugim delavcem policije, ki z vestnim in odgovornim delom zagotavljajo kakovostne varnostne storitve. "Poklic policista je zahteven in pogosto tudi nevaren, za uspešno delo policije pa je pomemben vsak posameznik. Policija je v zadnjih dveh desetletjih dosegla cilj, ki si ga je zastavila v 90-ih letih prejšnjega stoletja, in se razvila v strokovno, učinkovito in po evropskih merilih oblikovano institucijo, ki pri svojem delu dosega dobre rezultate," je dejal Mohar. Poudaril je še, da je za opravljanje tega poklica potrebna visoka motiviranost, dobro medsebojno sodelovanje in razumevanje, veliko znanja, strokovnosti in nenehnega izobraževanja ter usposabljanja, da bi policisti izpolnjevali visoke standarde varovanja človekovih pravic in svoboščin.

IMG 2031

Mohar je pohvalil tudi odlične operativne rezultate policistov in dobro sodelovanje policije s pravosodnimi organi, centri za socialno delo in drugimi institucijami, ki v skupnih aktivnostih prispevajo k večji varnosti prebivalcev na tem območju, izpostavil pa je tudi zgledno sodelovanje z italijanskimi varnostnimi organi (finančno stražo, karabinjerji in državno policijo). Opozoril je še na dobro sodelovanje z lokalnimi skupnostmi pri pripravi preventivnih projektov, s katerimi si prizadevamo ustvarjati varno življenje in bivanje vseh ljudi. Zato bo delo policije tudi v prihodnje usmerjeno v različne oblike partnerskega sodelovanja.

medprireditvijo

Mohar je na koncu vsem policistkam in policistom ter drugim delavcem policije čestital ob prazniku slovenske policije, vsem zbranim pa v imenu policijske uprave čestital tudi ob prihajajočem dnevu državnosti.

Policistkam in policistom je čestital tudi župan Občine Šempeter-Vrtojba mag. Milan Turk, ki se je ob tej priložnosti spomnil 20. obletnice neodvisne in samostojne države in pri tem opomnil, da so pred dvajsetimi leti policisti v miličniških enotah skupaj s pripadniki tedanje Teritorialne obrambe in Manevrske strukture narodne zaščite ter odločno podporo slovenskega naroda odigrali izjemno pomembno vlogo v osamosvojitveni vojni. Dodal je še, da se je slovenska policija razvila v nov, moderen sistem in da v današnjih družbenih razmerah deluje v bistveno drugačnih okoliščinah, vendar njeno osnovno poslanstvo, to je skrb za varnost vseh državljank in državljanov, ostaja enako. "Če ljudje sprejemajo policijo kot svojo, torej kot tisto silo, ki skrbi, da vsi lahko mirno in varno živimo, potem so ustvarjeni pogoji, v katerih se vsi državljani, vključno s policisti, počutijo zadovoljni  in varni. V takem ozračju se lahko razvije dobro sodelovanje, medsebojno spoštovanje pa prinese želen cilj, to je visoko stopnjo varnosti in s tem povezane kakovosti življenja," je še dodal Turk.

ucenci1

Za pestro in zanimivo popestritev slovesnosti so z bogatim kulturnim programom poskrbeli učenci OŠ Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici in člani Policijskega orkestra.