Sorodne objave

 

V okviru tehničnega dneva, ki ga je v sredo, 12. oktobra 2011, organizirala Osnovna šola Cerkno v sodelovanju Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Cerkno, so sodelovali tudi policisti Policijske uprave Nova Gorica, predstavniki Javne agencije RS za varnost prometa in člani Prostovoljnega gasilskega društva iz Cerknega.

TehnicniDan01

Policisti so ob tej priložnosti učencem z območja Idrije in Cerknega predstavili poklic policista in otrokom predstavili opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu. Poleg policistov Policijske postaje Idrija, sta na predstavitvi sodelovala še policist motorist iz Postaje prometne policije Nova Gorica in policist iz Enote vodnikov službenih psov, ki se je prireditve udeležil skupaj s svojim štirinožnim pomočnikom.

TehnicniDan04

Kot je ob tej priložnosti dejal Mitja Bratina, pomočnik komandirja Policijske postaje Idrija, takšna oblika skupnega sodelovanja med policijo in lokalno skupnostjo, predstavlja temelj uspešnega zagotavljanja varnosti in krepi pozitivno podobo policije, s tem pa povečuje tudi zaupanje v naše delo. “Sodelovanje in delovanje različnih institucij se nenazadnje odraža v zadovoljstvu širše lokalne skupnosti, saj ne gre pozabiti, da smo za zagotavljanje varnosti odgovorni prav vsi,” je še dejal.

TehnicniDan05