Sorodne objave

 

V okviru letošnje preventivne akcije Alkohol ubija - največkrat nedolžne je 7. novembra 2012 pred zgradbo novogoriške mestne občine potekala preventivna prireditev, namenjena osveščanju voznikov o problematiki vožnje pod vplivom alkohola in o posledicah.

6

Prireditev so organizirali Policijska uprava Nova Gorica kot večletna pobudnica in predlagateljica vsebine, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica in Tehniški šolski center Nova Gorica – Srednja prometna šola.

3

Udeležence prireditve je nagovoril tudi direktor Policijske uprave Nova Gorica Alojzij Mohar. Med drugim je opozoril na pomen osveščenosti tako voznikov motornih vozil kot tudi drugih udeležencev v prometu o vplivu alkohola na varnost cestnega prometa. Vse je pozval k previdni in odgovorni vožnji, še zlasti v času martinovanja in v prihajajočem decembru. Opozorilo je posebej veljalo za vse mlade, da morajo kot vozniki biti za volanom trezni in naj dosledno spoštujejo cestnoprometne predpise. Vsi sodelujoči v organizaciji te prireditve namreč stremijo k temu, da zaradi prisotnosti alkohola ne bi prihajalo do tragičnih posledic v cestnem prometu.

2

Organizatorji so v središču Nove Gorice in v Solkanu izobesili dva transparenta s preventivno vsebino in izstopajočo številko 70, ki pomeni število smrtnih žrtev v prometnih nesrečah, katerih povzročitelji so bili pod vplivom alkohola. Gre za število mrtvih v prometu v obdobju 2000-2012 na cestah na območju Policijske uprave Nova Gorica.

4

Okoli prireditvenega prostora so bile postavljene tudi informacijske točke, kjer so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica in Policijske postaje Nova Gorica obiskovalce seznanjali s postopki policije v prometu, predstavili preizkus alkoholiziranosti, obiskovalcem delili različne zloženke s preventivno vsebino itd.

5

7