Sorodne objave

 

V okviru tehničnega dneva v idrijski osnovni šoli, ki sta ga 29. septembra 2009 organizirala Osnovna šola Idrija in svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v idrijski občini, smo sodelovali tudi policisti Policijske uprave Nova Gorica.

foto1

Pridružili pa so se nam še policisti konjeniki iz Postaje konjeniške policije Ljubljana in člani Prostovoljnega gasilskega društva Idrija.

foto2

Šestošolcem smo predstavili policijski poklic, ogledali pa so si lahko tudi službena vozila policije in opremo, ki jo vsakodnevno uporabljamo pri svojem delu na terenu.

Poleg policistov Policijske postaje Idrija sta na predstavitvi sodelovala policista s Postaje konjeniške policije Ljubljana s službenimi konji, vodnik službenega psa s psom iz Enote vodnikov službenih psov Miren na PU Nova Gorica in policist prometnik iz Postaje prometne policije Nova Gorica, ki je osnovnošolcem predstavil delo prometne policije in civilno vozilo z videonadzornim sistemom Provida, namenjenim kontroli cestnega prometa.

foto5

Ob tej priložnosti so policisti učencem razdelili različno preventivno gradivo, zloženke o varnosti v cestnem prometu, varovanju premoženja in drugih področjih policijskega dela ter odsevne trakove ob začetku preventivne akcije Bodi preViden, ki bo do 22. oktobra potekala po vsej državi.

foto7

"Udeležba policistov in predstavitev njihovega dela je bila med učenci Osnovne šole Idrija in njihovimi učitelji zelo dobro sprejeta," je ob koncu dneva povedal Mitja Bratina, pomočnik komandirja PP Idrija.