Sorodne objave

 

Policistka vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Nova Gorica Suzana Ipavec in  policista Postaje prometne policije Nova Gorica Boštjan Bratina in Miloš Kranjc so se 12. junija 2013 popoldne pridružili otrokom skupine Snežinke in Žarki iz vrtca Šempas, ki so, skupaj s starši in vzgojiteljicami, s kolesarskim izletom po Šempasu in okolici zaključili šolsko leto.

12062013218 resize

Izleta na relaciji od Šempasa preko Vitovelj in nazaj do vrtca se je udeležilo približno 50 kolesarjev, med njimi 20 otrok, na njihovem zaključnem kolesarskem izletu sta jih spremljala tudi prometni policist motorist in policistka na kolesu.

12062013221 resize

Po varnem prispetju na cilj so si otroci ogledali še policijska službena vozila. Zanje je bil seveda najbolj zanimiv policijski motor in intervencijsko vozilo, starši pa so si z zanimanjem ogledali še policijsko službeno vozilo z videonadzornim sistemom Provida.

Podoben dogodek s preventivno noto so policisti z navedenim vrtcem pripravili tudi pred dvema letoma in obakrat je bil zelo dobro sprejet. Ravno tako so vse preventivne aktivnosti policistov navdušeno sprejeli tamkajšnji krajani, ki so otroke ob mimohodu prisrčno pozdravljali.

S tem organiziranim 'vrtenjem pedal' so policisti želeli hkrati seznaniti vse udeležence, predvsem najmlajše, z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa okrepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije. S podobnimi primeri v praksi bomo seveda nadaljevali.

 

Ta dogodek je sovpadel s preventivno akcijo Kolesarji, previdno naokrog!ki je med 11. in 16. junijem 2013 potekala po vsej Sloveniji. Kolesarji se običajno zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč, skupaj s pešci pa sodijo med najranljivejše udeležence v cestnem prometu. Pogosto so žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil (npr. njihove vožnje z neprilagojeno hitrostjo, vožnje pod vplivom alkohola ali preblizu desnemu robu vozišča, izsiljevanja prednosti kolesarjem na kolesarskih stezah v križiščih ali drugje ipd.).

kolesar

V času preventivne akcije so novogoriški policisti otroke in starše poučili o varni udeležbi kolesarjev v cestnem prometu, obvezni uporabi kolesarske čelade za otroke do 14. leta starosti in priporočljivi uporabi kolesarske čelade za ostale kolesarje, pa še o opremi varnega kolesa ter jih opozorili na dosledno spoštovanje cestnoprometnih predpisov.