Sorodne objave

 

Vodja policijskega okoliša Marjan Pirc in policist Bojan Milenkovič s Policijske postaje Nova Gorica sta 7. oktobra 2009 izvedla preventivne aktivnosti z učenci 3. razredov Osnovne šole Šempas na temo varnosti v prometu.

Otroci in njihove učiteljice so se z avtobusom pripeljali na novogoriško policijsko postajo. V spremstvu policistov so si lahko ogledali prostore na postaji, policisti pa so jim predstavili vlogo, delo in organiziranost policije v družbi pri zagotavljanju varnosti ljudi in njihovega premoženja. Pokazali so jim tudi opremo in službena vozila, ki jih uporabljajo pri svojem delu.

zm3

Kasneje sta policista spremljala otroke in njihove učitelje po mestnih ulicah v Novi Gorici, kjer so si osnovnošolci ogledali potek prometa po križiščih in krožiščih. Pri tem sta jih opozorila predvsem na pravila za varno udeležbi pešcev v cestnem prometu. Skupaj so si ogledali tudi t. i. varne točke v mestu (projekt UNICEF-a) in lokacije pomembnejših mestnih stavb. 

zm2

Policista sta otroke simbolično obdarila z baloni in jabolki, osnovnošolci pa so jima napisali pesmico in izdelali risbice. Na koncu so osnovnošolci in njihove učiteljice izrazili željo, da bi s takšno obliko sodelovanja s policijo nadaljevali tudi v prihodnje.

zm1